Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 10 juni 2014

Hollandse sokken

Met het naderende WK voetbal in het verschiet worden de reclamefolders steeds meer oranje. De meest gekke dingen worden ons aangeboden (die we vooral niet nodig hebben). Een beetje supporteren is best leuk, maar ik vind het wel erg als al die spullen na een toernooi weer linea-recta de vuilnisbak gaan. Een oranje shirt kun je met koningsdag ook nog wel aandoen, maar is zoveel onzin bedacht en sommige dingen worden gemaakt om weg te gooien. Niets voor mij!

Hou je niet van weggooien en misschien niet eens van voetbal? Dit zijn toch wel hele leuke Hollandse sokken!


Verander het groen desnoods in oranje en het boordje in rood-wit-blauw en je bent verzekerd van succes! Je kunt het patroon vinden via Ravelryhier vind je het origineel.  En dan straks juichen met je voeten, natuurlijk!

Nog meer voetbalsokken? Dit zijn ook leuke!

Foto: Ravelry

Je vind het Duitse patroon hier. Het gaat 'm natuurlijk vooral om het schema voor het voetbalveld :-)


O ja, en wie misschien vannacht voor de deur wou gaan liggen in een slaapzak om Unicat te kunnen kopen: het is niet bezorgd vandaag! Ik ben "not amused"...

5 opmerkingen:

  1. Die met die tulpjes zijn echt leuk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super die sokjes op het eerste plaatje!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb weinig met weggooien en nog minder met voetbal. Nou ja, dan hebben we tenminste weer een maand lang leuke detectives (hoop ik).
    Doe mij daarom de eerste sokken maar ..... Kan ik ze bij jiu bestellen ;-D?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weggooien is niets voor mij. En voetbal eigenlijk ook niet. Maar een WK of EK vind ik wel leuk. Dus hebben wij vlaggetjes in de tuin hangen en is mijn vaas voor de kamerraam ook weer oranje gevuld. En omdat ik toch wel oranje draag zo nu en dan, vind ik het wel leuk om te snuffelen tussen het oranje spul.
    Die tulpensokken vind ik wel super leuk. Helaas draag ik niet veel sokken,en helemaal niet zo'n dikke. Maar deze zijn wel heel erg gaaf.

    BeantwoordenVerwijderen