Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

donderdag 26 juni 2014

Hastings - het vervolg!

Het is heerlijk om een paar dagen weg te zijn! Maar om terug te komen en dan al dat werk in die 3 dagen te proppen..... dat zou er niet bij moeten horen. Toch teren we nog even op de leuke dagen in Hastings.

Ik vertel nog wat meer over de eerste dag, want ondertussen heb ik nog meer foto's verzameld. Je kunt overigens nog meer foto's zien op de beeldbank van Middelburg.


 Hier nogmaals het kiezelstrand, waar men bezig was om een bootje weer het water in te trekken.


 En we waren echt met een heel promotie-team, hoor. We poseren hier voor het hotel, voor we op pad gingen. Je kunt je wel voorstellen dat we ook veel hebben gelachen, zo vaak flaneer ik niet met jonge meiden op de boulevard... (ik voel me weer een stuk jonger!)


Liet ik gisteren "The Making Off"van deze foto zien, dit is het resultaat! Heerlijke meiden :-) En het water was kóúd......


Overal waren ook kook-demonstraties die druk werden bezocht. Uiteraard met vis...


Naast het strand stonden deze zwart geteerde hoge schuren, vroeger gebruikt om de netten op te hangen om ze zo te drogen. Een eindje verderop stonden moderne apartementen, in dezelfde stijl - het deed me denken aan de zwarte schuren die we hier in Zeeland nog veel hebben.Nog een foto van de catwalk:

 Een delegatie uit Arnemuiden gaf tijdens de conferentie op een catwalk een modeshow.

Het was bijzonder mooi weer, dus helemaal geen straf om 's avonds een eind te gaan lopen!


De volgende dag hadden we 's morgens tijd om even te gaan shoppen na weer een stevig Engels ontbijt, uiteraard in onze vrijetijdskleding :-)
Ik had gehoopt dat Hastings een wolwinkel had, maar niemand kon ons er een wijzen. Wie er wel in overvloede waren: Meeuwen! Nu ben ik best wat gewend, maar werkelijk alles zat onder de meeuwenpoep. Zo ook dit zwarte, glimmende gebouw - wat Miriam de opmerking ontlokte: Kijk mam, zwart-gemeleerd!


Met de meiden gingen we natuurlijk ook naar een Engelse boekwinkel. Deze wand-afbeelding vond ik mooi! Deed me aan vroeger denken toen ik de strips van Kuifje verslond.En natuurlijk even bij de brei- en haakboeken gekeken. Veel van wat ik hier zag is inmiddels al in het Nederlands vertaald. En ook veel tijdschriften over haken en breien. Ik heb me beheerst - als ik alles nog moet maken wat ik nog in boeken heb staan mag ik wel 400 jaar worden...


De tijd was echt te kort, we hadden nog zo veel meer willen zien en beleven. Maar we moesten toch weer naar de conferentie waar we nog een demonstratie visfileren konden bijwonen, waar we nog eens werden getracteerd op Fish and Chips, nog een interview voor de universiteit van Greenwich, opruimen van de spullen en voor we het wisten zaten we weer in de bus voor de terugreis.
En als cadeautje kregen we op de boot nog een schitterend schouwspel! (dit was vast om de honderden Franse schoolkinderen te compenseren die de boot bevolkten als een krioelende massa. Het leek wel een Frans-sprekende mierenhoop)


Dit was het wel zo'n beetje. Ik zal jullie niet meer vervelen met onze avonturen. Morgen weer een handwerk-ideetje, hoor!

15 opmerkingen:

 1. Je verveelt mij er echt niet mee hoor. Ik wil heel graag nog een keer Hastings post lezen hoor. Prachtig die laatste foto. Dus over twee dagen weer????????? Ik lig toch in bed met pijn in mijn nek, mag even niet breien en haken dus van mij hoeven die handwerkideetjes nu niet'..........

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beterschap hoor! Over twee dagen krijg je het verslag van de visserijdag :-)

   Verwijderen
 2. Zo'n verslag is echt geen straf, hoor! Leuk om te lezen over jullie belevenissen en al die mooie foto's te zien. Wat waren jullie zelf ook een plaatje - goede promotie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hastings is mooi en het kiezelstrand is inderdaad zo anders dan ons Nederlandse zandstrand. Ik hoop dat die dagen je toch ook weer wat nieuwe energie hebben gegeven. Ik vond het leuk om je verslag te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jeanet. Het verveelt me echt niet. Integendeel.Ik vond het leuk om te lezen. Groeten Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Neehee ik verveel me niet met jouw Hastings verhalen. Fijn dat je zo genoten heb. En wat zien jullie er gezellig uit in Zeeuwse kleding.
  Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk om te lezen:-) ook leuk en leerzaam! Ik hou van Engeland en vind get geweldig wat je allemaal doet aan promotie werk.
  Groetjessss

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er juist van genoten! En wat een schitterende slot-foto!
  Dank je wel voor je verslag!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vervelen??? Nou echt niet Jeanet!! Een heel leuk verslag met prachtige plaatjes! Intussen heb ik Hastings toegevoegd aan de plekjes in Engeland die ik nog eens wil bezoeken. Net als voor handwerken ook een lijst die steeds langer wordt :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je verhalen vervelen me helemaal niet, ik vind het juist leuk dit allemaal te lezen en de foto's te bekijken. De handwerkideeën komen dan wel weer... Ik kan me voorstellen hoe heerlijk het is er even uit te zijn, maar inderdaad is de inhaalslag van alles wat er bij thuiskomst dan weer moet, niet leuk. Die zou je moeten kunnen overslaan. Misschien een paar kaboutertjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van mij mag je er ook nog meer over schrijven, superleuk om te lezen. Jammer dat je geen wolwinkeltjes vond, die zijn daar toch echt wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jouw verslagen zijn nooit vervelend, dus ga gerust door hoor :-D
  Als ik het zo lees en bekijk hebben jullie drukke maar leuke dagen gehad.
  Geniet er maar lekker van na hoor.
  En dan dit weekend jullie eigen visserij dagen. Druk druk druk dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Niks vervelen....ben lekker even mee op reis geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wow, wat een prachtige foto, die laatste!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een prachtige eindfoto, werd ik helemaal stil van ! Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...