Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 12 januari 2023

Non Plus Ultra

Vandaag kreeg ik een berichtje dat een groot deel van de zomercollectie onderweg is. Nou, na een dag als vandaag denk je dat het nooit meer zomer wordt. Of winter 😁, en dat we in de herfst blijven steken. Hoewel de winter nog láng niet voorbij is, kijk ik ook wel uit naar de vrolijke kleurtjes die in aantocht zijn. Vertel ik er gelijk even bij dat "in de kast leggen" ook nog een dingetje is.

Voorlopig hebben we ook nog volop heerlijk warme wintergarens. Vorige week verfde ik weer een van mijn favorieten: een dikke ongetwijnde merino met de naam Non Plus Ultra, Latijn voor "niet verder", wat een beetje de strekking van "Onovertroffen" heeft gekregen. Nou, een prima naam voor dit prachtige draadje. Ik schreef er ooit over (lees hier maar terug) maar dit garen heeft de webshop nooit gehaald omdat het zo goed liep in de winkel.

Nu heb ik nieuwe voorraad! En - beloofd is beloofd - ik heb foto's genomen voor de webshop. De voorraad is beperkt. Het draadje hoort bij mijn favorieten omdat het zo prachtig verft. De kleuren blijven sprekend, de wol pakt heel goed én het is een heerlijke, superzachte draad om mee te breien.

 

Een streng van 100 gram - 100% merino - heeft een lengte van 200 meter. Breien op nld 5-6, stekenproef = 18 steken en 24 naalden = 10 x 10 cm.
Ik breide er vorig jaar een heerlijke muts van (en had nog wol over)Je vindt alle kleuren in de webshop. Van 1 streng brei je een muts of een enkele kol. Van 2 strengen een kleine sjaal of een dubbele kol. Of eentje naar dit patroon (zonder mohair).
Van 3 of 4 maak je een ruime omslagdoek of een spencer.Morgen heb ik weer een vroege dienst in het verpleeghuis, ik ben er weer na half 4. Ali houdt de winkel open. Zaterdag ben ik er weer de hele dag!
Wees voorzichtig buiten, waai niet weg 😁😉
4 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleuren hebben je weer gebruikt. Ik snap wel dat ze de deur uitvliegen.
  Succes vanmorgen en straks een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig garen Jeanet en ja van mij mag het ook lente worden-- kijk de crocussen bijna de grond uit!
  Ben je nog verder gekomen met aangifte doen van je gehackte site?
  Bij mij was het gelukkig na 3 dagen weer normaal om op Facebook te kunnen komen-- blijkbaar was ik niet gehackt,maar deed Facebook vervelend.
  Hoop dat je problemen gauw opgelost zijn- sterkte.
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik blijf me verwonderen over de mooie kleuren van het zelf geverfde garen ... wauw!
  De bovenste is erg mooi. Die blauwe weer heel anders en ook prachtig.
  Fijne zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen