Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 20 januari 2023

Fika

Op het nieuws zie ik berichten komen van winterse taferelen (en het plezier en ongemak wat er bij hoort), maar hier in Arnemuiden is het alles behalve wit. Het levert wel héle mooie luchten op, dat dan weer wel. 


Hoewel ik van de week schreef over de zomerbolletjes dit volop binnenkwamen, is het voorlopig nog gewoon écht winter. We zitten vooral nog veel binnen en maken het daar gezellig. Deze week kwam een nieuw patroon uit van The Guy with the Hook. Deze loper (of runner) is prachtig op je bank of bed en zit vol met bijzondere steken. 

"Fika is het Zweedse woord voor een dagpauze. Neem even de tijd om een kopje koffie of thee te drinken – of op zijn minst wat energie terug te krijgen. Zodra je het concept van Fika begrijpt, zul je zien hoeveel het waard is. Neem die momenten voor jezelf en creëer een moment van vreugde tussen de dingen. Mensen die leven volgens de voorwaarden van Fika maken vaak zachte en gezellige plekjes in hun huis en hebben deze dagelijkse pauzes op die plekken"

Foto's en patroon: The guy with the hook

Deze loper is 180 x 80 cm, maar je kunt het uiteraard altijd breder maken als je dat wilt. Voor dit project is Scheepjes Stone Washed gebruikt wat de deken echt meer diepte geeft, de kleuren zijn subtieler dan bij een solide gekleurd garen, prachtig! 


Het patroon (in Engels en Nederlands) kun je kopen via Ravelry of Etsy. Hou je meer van een papieren patroon? Je kunt ook een booklet bestellen op Etsy

En het is zeker een aanrader om te struinen tussen de patronen van The Guy with the Hook. 
Stuk voor stuk bijzonder! De boeken Gallery en Journey zijn ook in onze winkel en webshop te koop.

*****

Ik ga me opmaken voor mijn late dienst, vanmiddag staat Ali in de winkel. Morgen ben ik er weer de hele dag!


2 opmerkingen:

  1. Fika ... en dan het liefst met verse zelfgebakken Kanelbullar ... ;-)
    Wat een prachtige kleuren en patronen heeft deze loper.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je schrijft over fika! Ik woon sinds een jaar in Zweden en volg je blog nog steeds.
    De zweden drinken hun koffie vaak zwart (zonder suiker en melk), maar houden enorm van zoet. Bij een fika hoort dus altijd iets lekkers. Inderdaad kanellbullar, chokladbullar en nog veel meer lekkere zoetigheden.

    BeantwoordenVerwijderen