Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 26 januari 2023

Fluffy!

Ooooh, had ik toch maar meer tijd... dan kon ik vast meer breien dan nu. En had ik ook maar iets minder pijn in mijn handen, ook nog een dingetje. Deze week eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en richting huisarts die me gelijk door verwees naar de neurochirurg. Wordt vervolgd (maar het vooruitzicht van een paar weken echt niets doen om te herstellen geven me nachtmerries). We gaan het zien!

Magnolia Chunky Cardigan

Wat natuurlijk wel gewoon kan is het doorgeven van mijn to-do-lijstje 😉. Die lijst is lang genoeg voor een paar levens, maar dat mag de pret niet drukken!
Dit prachtige vest staat er op op. Het patroon koop je via Ravelry (Engels, Duits) en is gebreid met een basisdraad én een draadje mohair tegelijk. Dat dunne draadje mohair maakt zo'n verschil, het geeft elke saaie draad extra diepte en maakt je breisel heerlijk fluffy.

Magnolia Chunky Cardigan

Als je dit vest wil maken, kom dan gewoon eens langs in de winkel. Er zijn zó veel mogelijkheden en zoals je weet is mijn webwinkel een slap aftreksel van wat ik in de stenen winkel heb liggen. Het is ondoenlijk om alles in de webwinkel te plaatsen omdat het suggereert dat alles dan in grote getale op voorraad zou zijn. Helaas is dat niet de realiteit. In de stenen winkel kan ik alternatieven laten zien en voelen en krijg je gedegen advies. Graag hou ik een pleidooi voor de kleine fysieke handwerkwinkel! Ik hoor en zie zoveel winkels op dit moment stoppen en verdwijnen, daar wordt niemand vrolijk van...

Maar terug naar de fluffy-ness. Mohair en een basisdraadje zijn een heerlijke combi. Je ziet het terug in het Bloesemvest (in combinatie met 6-draads sokkenwol), bij de Golvensjaal (met unicat) en een absolute favoriet van mij deze winter is deze Ribbelkol. Ik draag het ding de hele winter, zo heerlijk warm aan mijn schouders zonder dat ik last heb van sjaalpunten of te veel wol rond mijn hals (yep, die opvliegers, he?)


Ik maakte deze in combinatie met een surprise-unicatbolletje. Daar heb ik er nog een paar van in de winkel, maar een combinatie met 6-draads sokkenwol of merino 120 kan absoluut ook. Het gratis patroon vind je hier.

Morgen (vrijdag) heb ik een late dienst, ik ben dan zelf tot ca 12.00 uur nog in de winkel. Zaterdagmorgen ben ik ook even de hort op, voor de workshop Klederdracht waar ik hier over over schreef blijkt een enorme belangstelling en we gaan een prille start maken met de voorbereidingen. Ali is op zaterdagmorgen in de winkel, ik ben rond 12 uur weer terug. 't Is een beetje aanpassen met een winkel, job2, vrijwilligerswerk, een gezin en alles wat op mijn pad komt 😉!5 opmerkingen:

 1. Beterschap meisje, zorg goed voor jezelf. Ik duim voor je, Groetjes Marjoke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies een jaar geleden dat ik voor de ribbelcol de mohair bij je gekocht heb. Had toen een streng van het verrassings abonnement bij me. Heerlijk om te breien en te dragen.
  Wens je sterkte en hoop dat je niet te lang hoeft te wachten.
  Groeten uit Purmerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie mosterd kleur heeft dat eerste vestje!!! Helaas is mohair veel te warm voor waar wij wonen.... Kan je een combinatiegaren adviseren waarbij je hetzelfde mooie kleureffect hebt?
  Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte met je handen! Heb veel gebreid van sokkenwol met draadje mohair erbij: truien, vesten. Allemaal heerlijk om te dragen. Sokkenwol is ook zo veelzijdig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat je naar de huisarts bent geweest. Hopelijk kan de neurochirurg wat voor je betekenen. Je hebt weer een mooi vestje onder onze aandacht gebracht.

  BeantwoordenVerwijderen