Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 10 januari 2023

Frustratie!


Nou, dácht ik zondag nog dat ik een serieus probleem had.......... nu weet ik het zéker! Ik ben er inmiddels achter dat iemand met een vaag account mij gehackt heeft op vrijdag - terwijl ik bewoners stond te wassen in het verpleeghuis - en in een minuut tijd het beheer van mijn Blij-dat-ik-brei-facebookpagina heeft overgenomen en mij eruit heeft geknikkerd. Na 3 dagen elke vrije minuut hiermee bezig te zijn geweest ben ik er wel klaar mee. En gefrustreerd. En niet een beetje ook.

Facebook is niet thuis. Er is geen mail, geen chat, geen telefoon. Alleen online feedbackformulieren (waar je geen antwoord op krijgt) of waardeloze antwoorden die niet passen bij mijn vragen (mijn vragen staan er niet eens tussen!). Toen ik eindelijk een soort formulier vond waarbij ik mijn probleem kon uitleggen, kreeg ik binnen een uur een een Engelstalige mail terug. Daarin stond dat ze me niet verder konden helpen via dit formulier. "Instead, it looks like you are requesting help regarding a Page or group’s admin status, or support for a hacked account" waarna ze me weer verwezen naar die waardeloze loops van niet passende vragen en nog veel minder passende antwoorden. 

Ik kreeg een tip van iemand om contact op te nemen met de politie. Een melding maken of eventueel aangifte. Je weet tenslotte niet wat zo'n hacker doet of nog gaat doen. Ik belde vanmiddag..... ik moest eerst bijna uitleggen wat Facebook was 😐. Die gaan mij dus niet redden. Ik hoefde ook geen melding of aangifte te doen, zei de dame - die digitaal beslist nog een beetje bijgespijkerd moet worden.

Dus...... wat nu? Ik heb ruim 16.000 volgers op Facebook, die ik nu niet meer via dat kanaal kan bereiken. Natuurlijk blijft dit blog mét alle inhoud maar dit gaat mij natuurlijk wel broodnodige omzet kosten die we best konden gebruiken. En in afwachting of deze hacker nog andere stappen gaan ondernemen. Nou ja, van een kale kip kun je niet plukken, bij ons ben je gauw uitgeplukt 😂.

De stenen winkel is er uiteraard wél. Gevuld met bolletjes die nu bijna allemaal keurig gerangschikt op een rij liggen te wachten. En morgen gaan we weer open, van harte welkom!

Lees vooral dit blog om op de hoogte houden te worden van nieuwe dingen, leuke patronen en nog veel meer. Wordt vast vervolgd......... En we hebben nog Instagram !15 opmerkingen:

 1. Wat vreselijk. Ik heb helaas ook geen tips. Een nachtmerrieis dat! Sterkte en hopelijk komt er gauw duidelijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 🗣🗣 wat een........... streek. Ik ben naar Facebook gegaan om jou te volgen. Sterkte Jeanet🥰

  BeantwoordenVerwijderen
 3. creatieshaken-ria10 januari 2023 om 22:45

  Vreselijk dat iemand zomaar je account kan overnemen. Ik hoop dat er toch nog een oplossing hiervoor is veel sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik volg dagelijks je blog en dat blijf ik doen! Iets voor de pers? Alberto Stegeman of dergelijke?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och, dat is echt niet leuk.... Ik heb het gelukkig nog niet, maar voor Facebook en Instagram gebruik ik echt een lang wachtwoord, eentje dat ik alleen voor die dingen gebruik om in te loggen. Hopelijk wordt alles alsnog terug ‘de oude’ voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is een heel vervelende toestand, maar ik volg je altijd op je blog en dat blijf ik gewoon doen. Maar ja... die 16.000 anderen... dat doet pijn. Sterkte en groeten, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De kinderen hier zeggen: nog een keer de politie bellen. Daar staat op de website dat je bij zoiets aangifte moet doen. Nu krijg je misschien wel iemand aan de telefoon die beter thuis is in de digitale wereld. Succes en gewoon proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mee eens! Politie is verplicht om de aangifte op te nemen!

   Verwijderen
 8. Ik weet niet waarom iemand een ander zou willen hacken maar misschien is het het grote aantal volgers? Zodat ze op die manier een groot publiek kunnen bereiken? Wat ik zou doen (maar ik hoop dat veel volgers op fb dat al hebben gedaan) is een oproepje plaatsen hier op je blog en op IG om je op fb te unfrienden. Als het aantal volgers terug loopt ben je misschien niet meer interessant. Daar heb je nu natuurlijk niets aan want je wil gewoon bij je account kunnen. Maar op die manier kun je misschien erger voorkomen bijvoorbeeld doordat jij aansprakelijk wordt gehouden voor wat de hackers plaatsen.
  Ik zou in ieder geval zeker aangifte doen bij de politie. Soms kan dat ook online.
  Sterkte en succes!
  Noella

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een misselijke actie! Zou zo'n hacker zich niet kunnen realiseren hoeveel ellende dit veroorzaakt! Als het om een groot bedrijf gaat kunnen ze nog veel losgeld eisen........
  Hopelijk komt er toch nog iets van een onderzoek/oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het enige wat ik nog kan bedenken is er een professional bijhalen: https://decyberwacht.nl/

  En een crowdfunding opzetten voor de gemaakte kosten. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik vind het een goed idee om dan crowdfunding op te zetten, deze lieve mensen moeten geholpen worden. Groetjes Ria

   Verwijderen
 11. Zowel Facebook als de politie (gemeenten net zo) zijn gevoelig voor social media. Als je Twitter hebt, zou ik voor beiden een bericht plaatsen. Dus vía Twitter 2 berichtjes maken waarin je de politie en Facebook aanspreekt op het niet reageren/niets doen bij gehackt zijn, dan wel telefonisch te horen krijgen dat je geen aangifte kunt doen bij hacken van je bedrijfspagina. Met veel hashtags (bij voorbeeld: #Facebookhack #facebooknoresponse #facebook #polotie #politiezeeland #politieaangiftedoen #blijdatikbrei) zodat het op veel plaatsen komt. Je volgers hier kunnen dat delen.

  Bedrijven en instanties zijn daar gevoelig voor. Als ik geen eractie van de gemeente krijg, doe ik het op deze manier. Binnen 24 uur heb ik dan antwoord. Vaak is er speciaal personeel wat daar voor aangenomen is. En dus vooral veel hashtags zodat het ook op andere plaatsen komt, in Nederland en Engels. Je kinderen weten hier waarschijnlijk wel raad mee. Kwestie van een kwartiertje en dan posten en vragen om reposten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben ook een keer gehackt.Een ander emailadres heeft mij uit de brand geholpen en de computer opschonen .Wel een klus,een grote klus,dus succes,hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh nee Jeanet, dat is wel heel ontzettend vervelend!! En wat gek dat je geen aangifte kon doen... Heel veel sterkte, ik hoop dat dit op de 1 of andere manier nog goed komt. Het kost in ieder geval een hoop (negatieve) energie en frustratie, bah... Nogmaals sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen