Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 21 januari 2023

Strepen en restjes

Wat een week, weer! Gevuld met kleur, lange dagen, belofte van de zomer, een ontzettende druk bezochte breiclub en heel veel werk. Zo vliegen de dagen wel snel voorbij. Ik heb ook zoveel mooie draadjes en ideeën gezien dat ik soms van de bomen het bos niet meer zie. Waar moet ik beginnen?

Ik struinde wat doelloos op Pinterest en toen kwam ik weer dingen tegen die ik helemaal niet zocht maar die ik wél heel leuk vind! Restjes-projecten 😉....

Als je een bol sokkenwol koopt kun je uit 100 gram meestal een paar sokken breien tot maat 46. Dat betekent dat je meestal een flink bolletje overhoudt want manlief wil meestal grijzige of blauwige sokken en zelf heb je maat 38, en hou je van je kleurige bolletjes over. Net weer te weinig voor een paar... Natuurlijk kun je in de weer met een effen bolletje voor de boorden, hiel en tenen maar je kunt ook streepjes breien van 2 totaal verschillende bolletjes. Hoe leuk is dit?

Of deze? Van het handgeverfde zebra-sokkengaren met zwart?


Oh ja, als je nu al wakker ligt van sokken die niet 100% synchroon lopen, moet je hier misschien niet aan beginnen 😁. Voor iedereen die hier vrolijk van wordt: de mogelijkheden zijn eindeloos!14 opmerkingen:

 1. Ben dol op streepjes!
  Om en om met twee bolletjes geeft vaak zo'n mooi effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaaa!! Zo'n gestreepte Noro sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben het aan het afleren 🫣 om 2 gelijke sokken te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb afgelopen jaar mijn eerste paar gekregen, ik kan niet meer zonder! Dit zijn de leukste sokken maar helaas kan niemand in mijn buurt sokken breien 😢

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, restjes zijn er genoeg. Alleen geen zin om er wat mee te doen. Op dit moment dan. Wie weet komt het nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik word vrolijk van al die kleurrijke streepjes! Maar ze zelf breien, hmmm, momenteel toch niet veel zin in. Maar misschien inspireren ze me me wel om nog eens een paar polswarmers/vingerloze wanten te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb al heel veel op die manier restjes sokkenwol op gebreid. Maar ook van die gemakkelijke sloffen gebreid met dubbel garen en aan een goed doel gegeven. Zo snijdt het mes aan twee kanten; garen zinvol besteed en ik had wat te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb/ had ook heel veel restjes wol en ben kleine grannies aan het haken waar ik dan een deken van maak. Deze en andere projecten van wol die over is schenk ik aan de winkel van Woord en daad. Gr Nelleke.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldig idee! Een leuke manier om je restjes sokkenwol te verwerken en gelukkig hoeven bij mij de sokken nooit precies hetzelfde te zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een vrolijke sokken! Dit ga ik zeker doen met wat restjes.

  BeantwoordenVerwijderen