Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 11 oktober 2021

Let it gooooooooo....

Ziezo, het zit er weer op! We gaan weer normaal doen 😁. Het blijkt maar weer dat ik niet meer zo goed kan omgaan met vakantie. Het duurde drie dagen voor ik een béétje in de ontspanningsmodus kwam en alles kon loslaten. Jeanet, let it goooooooooo. Nou, dat ging voor geen meter!

Gezien de tijd dat ik achter elkaar bezig ben geweest is dat vast normaal, maar toen bleven er niet zoveel dagen meer over. Het zij zo....


We genoten wel van simpele dingen als een boek, een breiwerkje, wat lekkers (pashmak) en gingen een paar dagen weg naar Holten. Daar kregen we een onverwachte koffiedrinker!


We genoten van de beginnende herfst met mooi en minder mooi weer. Een filmpje kijken, veel wandelen en - kon het niet laten - even op bezoek bij de collega's van Twee Steekjes Los in Hattem (wat een leuke winkel!)

Maar een midweekje is om voor je het weet. Ik heb nog het allermeest genoten van de vrije Zaterdag. Wat een feestje was dat. Gewoon de hele dag keutelen in je eigen huis. Geen klanten, geen telefoon, geen mailtjes, op mijn dooie akkertje midden op de dag om een paar boodschapjes. Tomtidomtidom....

We haalden nog wat oogst uit de moestuin nu het nog kan.En nu gaan we weer normaal doen. Hup, actie! De administratie wacht en ik ga nog wat strengen bewerken. Het boek is uit en de muts is klaar:


Het nemen van een selfie waar de muts mooi op uitkomt en niet mijn korte nekje of mijn onderkin is een ware uitdaging 😂😅. Ik laat de rest maar niet zien...... gelukkig kwam zoonlief van zijn werk en die hielp me uit de brand. Deze muts breide ik van een streng dikke merino die in het luxe verrassings-abonnement zat. Ik gebruikte dit patroon en breide 1 motief in de hoogte extra. Ik had wol genoeg en ik heb een groot hoofd en ik hou wel van een ruime muts. Er moet tenslotte veel creativiteit in, he?


Nou ja, ik ben er dus weer. Morgen nog een dag winkel opruimen en verven en vanaf woensdag is de winkel weer normaal open. Ik hoef pas zondag weer in de zorg te starten dus ik ben er zelf de hele week! De webshop is ook weer geopend. Van deze strengen heb ik er nog maar enkele. Eerst maar weer wat bijverven voor deze in de webshop komen. Zie je wel? Werk aan de winkel!9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's van je. Die muts staat je goed, en hij is echt leuk. Maak je er een patroon van ?
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. o, het linkje werkte (nog) niet. Ik gebruikte dit patroon: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7229&cid=7 Maar dan met een motiefje extra in de hoogte.

   Verwijderen
 2. Gezellige blogpost om te lezen!
  Jullie waren dichtbij ons huis een paar daagjes weg.
  Fijne week verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je het uiteindelijk los kon laten!
  Mooie foto's heeft je zoon gemaakt. Selfies zijn echt lastig, het is vaak beter om even hulp te vragen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt toch wel als en gezellige vakantie en ik hoop dat je weer bent opgeladen. Holten, daar liggen mijn roots, altijd leuk om te lezen dat je daar bent geweest. Succes met alles. Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uiteindelijk dus toch wat ontspanning gehad! Je maakte een prachtige muts in hele mooie wol, een kleurtje en model dat je heel goed staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto's en dan een eekhoorn op de koffie...dat is een cadeautje toch.
  De muts en de kleuren staan je heel mooi. Als het koud is als je naar je werk gaat dan zal je hem met plezier dragen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch leuk om je verslagje van je vakantie te lezen! En helemaal niet gek dat het even duurde voordat je écht in de vakantie-modus zat, je bent ook zo'n bezig bijtje! Superleuk die eekhoorn op de koffie (en lekker buiten kon dus nog). Hmm, Hattem dat is hier om de hoek, maar ik ben nog nooit in dat winkeltje geweest, eens even opsnorren dan. Die muts staat je leuk en de foto's van jou zijn ook mooi geworden. Succes maar weer met alles en uitzien naar een volgend vakantiemoment dan maar weer... :) Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen