Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 7 januari 2023

Streekdracht Workshop

In mijn laatste blogpost van 2022 schreef ik al dat het jaar was vol van erfgoed. Oude stoffen, visserstruien, oude patronen en klederdracht: het jaar zat er weer vol mee. En dat gaat in 2023 zéker een vervolg krijgen. Naar aanleiding van een Facebookgroep met oude foto's uit Arnemuiden zijn we gaan denken over een workshop Streekdracht. Er zijn in onze stad (jawel!) slechts nog enkele vrouwen die de klederdracht nog dagelijks zelfstandig dragen of kunnen aantrekken en zijn allemaal hoogbejaard. 


Foto's Omroep Zeeland

We willen graag de kennis én kunde over onze streekdracht levend houden. Samen met RMU-events en het Museum willen we een workshop Streekdracht gaan organiseren.Bij deze de oproep:

Na een overleg deze ochtend is er een samenwerking ontstaan tussen RMU-Events , Atelier Jaffari en het Museum Arnemuiden om workshops te gaan organiseren. Deze zullen plaats vinden in het Museum Arnemuiden, hiervoor zal waarschijnlijk een kleine vergoeding gevraagd worden. De bedoeling zal zijn om elkaar op deze dagen te leren aankleden, de dracht te leren kennen en te onderhouden.
Er zal eerst op zaterdagochtend 28 januari om 10.00 in het Museum Arnemuiden een informatie bijeenkomst plaatsvinden met iedereen die aan de workshop mee wilt doen.
Op deze dag willen we kennismaken, jullie informeren over hoe deze workshops zullen gaan verlopen, en wat jullie nodig hebben.
Om dit in goede banen te leiden is het nodig om je hiervoor aan te melden.
Dit kan door een whatsapp te sturen naar +31682791115 en hierbij je naam te vermelden.

Heb je serieuze interesse om te leren hoe je de Arnemuidde klederdracht aantrekt, meld je dan zeker aan bij bovenstaand telefoonnummer met een whatsappje. 

In 2024 willen we vieren dat Arnemuiden 450 jaar geleden stadsrechten kreeg van Willen van Oranje na de strijd met de Spanjaarden. Hoe mooi zou het zijn om dan met velen in streekdracht dit te kunnen vieren?! (de grijze garde onder ons herinnert zicht misschien nog de viering in 1974):
Heb je vragen, dan kun je ook altijd bij mij terecht. Samen gaan we de krachten bundelen om deze kennis levend te houden!4 opmerkingen:

  1. Heel mooi dat jullie dat doen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi initiatief. Heel veel succes er mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eine super tolle Idee , ich hoffe sehr , das auch junge Leute daran teilnehmen und die schöne Tracht , die vielleicht von der Oma oder Mutter getragen wurde und nun im Schank hängt , diese rausholen und dann Freude damit haben , die Tracht zutragen .

    BeantwoordenVerwijderen