Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 28 januari 2023

Flabbergasted!

Tjonge, wat een dag! Alweer 😂........

Heel fris en fruitig kwam ik niet uit bed gerold na mijn late dienst maar ik moest nog iets op papier krijgen voor de introductiebijeenkomst die we vandaag hielden in het Museum in Arnemuiden (schuin tegenover onze winkel). Tot onze verbijstering hadden zich zo'n 50 deelnemers aangemeld voor de workshop klederdracht, die wij dit jaar willen organiseren. Dat kon maar net in de trouwzaal van ons voormalig gemeentehuis. 


Aangezien ik vrijwel iedereen kende (whaaa, een dorp  stad/kleine gemeenschap, he?!) kon die introductie wel in het Zeeuws (zoals ik vandaag leerde: Zeeuws als het kan, Nederlands als het moet 😉). 


De kop is er af! Van de week krabbelde ik nog wel even achter mijn oren maar na zóveel enthousiasme en medewerking gaat dat echt helemaal goed komen! Dit wordt een project van lange adem. Ik zal jullie hier af en toe op de hoogte houden van alle belevenissen en vorderingen. 

Mocht je roots hebben in Arnmuiden en ergens op zolder nog klederdrachtstukken hebben van de Arnemuidse streekdracht en je overweegt het om weg te doen, dan houden wij ons van harte aanbevolen! Ook (immitatie-) sieraden, en -krullen, haarstukjes zijn van harte welkom!

Wie aan de slag wil voor een "netje:  (avonddoekje op z'n Walchers), lees dan deze blogposts nog maar eens na. Je vindt ze in de webshop onder "shawls".
Toen ik om kwart voor 12 terug kwam in de winkel, stond deze vol! Ik weet niet wat er in de lucht hangt, maar Heel Holland Breit!

Ik ga nu even bijkomen, wordt - als altijd - vervolgd!


4 opmerkingen:

 1. Wat super leuk. En succes alsie dichter bij woonde was ik.ook present.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat fijn dat zoveel mensen de klederdracht zo'n warm hart toedragen. Succes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zo veel enthousiasme. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super dat er zoveel belangstelling is voor de Zeeuwse dracht!
  Het vest uit je vorige blog is ook mooi met even dat werkje er in.
  Succes met alle ballen hoog houden en sterkte met je handen.
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen