Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 1 november 2022

Hulptroepen!

Voorop gesteld: vanbinnen ben ik nét 20, he? Maar de buitenkant begint echt wat te rammelen... vandaag haalde ik twee kleine apparaatjes op die voor mij waarschijnlijk een wereld van verschil gaan betekenen. 


De braces heb ik voor mijn polsen. Overdag totaal geen optie want klittenband en wolletjes zijn gezworen vijanden. Maar 's nachts doe ik ze wel aan, dat voorkomt meestal dat ik zuchtend van de zenuwpijn op de rand van mijn bed zit te zwaaien. Die leesbril is er ook al een tijdje. De ontkenningsfase is inmiddels echt wel voorbij, de armen te kort dus het brilletje komt er steeds vaker aan te pas. En dan vandaag die 2 kleine hoortoestellen. Wondertjes van techniek zijn het (mag ook wel voor die prijs 😂😂).


Direct nadat ik ze had opgehaald ging ik naar een werkoverleg. Op de fiets, windkracht 7 - ze zijn er niet uitgewaaid!  En verrek, ik kon alles goed volgen! Verder schrik ik me wezenloos van dagelijkse geluiden, ik ontdek dat de keukenklok tikt, ik hoor opeens weer dat het regent buiten, ik verfoei de afzuigkap en de printer en verder nooit geweten dat het toetsenbord zoveel herrie maakt. Maar ik weet van mijn operatie van 4 jaar geleden dat dat wel gaat wennen. Soms heb ik het idee dat in mijn hoofd een oude pick upspeler draait met te veel stof aan de naald maar dat geluid zal mijn hersenpan op den duur ook wel weg filteren. 
Door een app op mijn telefoon kan er van alles ingesteld worden en muziek hoor ik nu rechtstreeks in mijn oren, aangepast door het apparaatje en niet meer vals! Conclusie: ik ben keikapot door alle nieuwe geluiden 😁. De verfpannen moeten maar even wachten...

*******

Intussen is er weer van alles binnengekomen, waaronder dit leuke wintermagazine van Durable:


Durable kennen we uiteraard nog van vroeger en het is leuk om in dit magazine zoveel retro ontwerpen te zien in een modern jasje met garens van nu. Een geweldig herenvest (in 6 maten!), een hip damesvest (in 9 maten!), een deken, een rugtasje - echt hele leuke items vind je terug in deze editie, naast een heleboel interessante artikelen. Je vindt het magazine hier terug in de webshop en uiteraard ligt het in de winkel.

Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 17.00, van harte welkom. Het wordt héérlijk brei- en haakweer!


5 opmerkingen:

 1. Fijn die hulptroepen, ik hoop dat je snel went aan de geluiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit zijn geweldige hulptroepen en wat is er toch een herrie om ons heen!
  Helpt het nu ook tegen de tinnitus-- daar ben ik zo benieuwd naar,maar dan moest eerst de nieuwe 'ruis' weg zijn. Hoop het zo voor jou!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dezelfde, al jaren, en ben zeer tevreden. Heerlijk om zo de telefoontjes via beide "oren" te kunnen horen. En ik hoorde ook ineens de richtingaanwijzer in de auto weer 🤔

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat deze hulpmiddelen beschikbaar zijn. Ik wens je veel goede hoormomenten en uiteindelijk een balans tussen geluid en rust in de tent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je beschrijft de hulptroepen zo top. Vooral die te korte armen, hihihi. Fijn dat er zoveel hulptroepen beschikbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen