Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 4 november 2022

Pareltjes

Gisteren hadden we weer onze twee-wekelijkse Brei- en Haakclub in onze winkel. Wat was het weer gezellig, ik heb weer zoveel moois voorbij zien komen........ mijn to-do-lijst is onrealistisch lang aan het worden. Er gingen weer de nodig lachsalvo's rond, er werden gevraagde en ongevraagde adviezen gegeven (waar overigens absoluut niet naar geluisterd werd 😂), nieuwe technieken bij de buurvrouw afgekeken en gezamenlijk werden kleuren voor de Stephen West KAL bij elkaar gesprokkeld. Pareltjes, zijn deze avonden!Iedereen liet wat moois zien en die lieve skiënde pinguïn kreeg ik cadeau!


En dit stapeltje prachtige dekens blijft zelfs een poosje in de winkel logeren. Daar wil ik nog wel even over uitweiden. Deze dekens zijn de nieuwste ontwerpen van Jellina en ik licht deze pareltjes er even uit.

Allereerst deze deken Cheni. Eigenlijk moet je deze deken even van dichtbij bekijken om te zien hoe bijzonder hij is.  
Van een afstandje lijkt het een mooie streepjes-deken maar van dichtbij zie je pas goed  hoe mooi de kleuren in elkaar overlopen en hoe moois strak de steken vallen!
De deken is gehaakt met de overlay mozaiek techniek, je vindt op de website van Jellina de uitleg en het gratis patroon. De deken is gehaakt met Scheepjes Softfun, een super katoenmix die in heel veel kleuren leverbaar is en ook na intensief gebruik heel erg goed blijft. Softfun staat bij ons niet in de webshop maar als je dit garen wilt bestellen mag je altijd even mailen. 
Dit patroon is ook als PDF te koop voor een klein bedrag. Zo steun je Jellina en heb je een compact patroon zonder reclames. Je vindt het hier.
Overigens is de achterkant van deze deken minstens zo mooi!!
Deze deken logeert dus even bij ons, kom je 'm eens van dichtbij bekijken?Een andere deken die Jellina pas maakte is deze schattige deken "Bloem". Hier ben ik echt helemaal verliefd op! 

Jellina haakte deze deken met een bol Whirl (maar unicat kan ook!) en Whirlette (of Cotton 8). Maar er zijn nog véél meer mogelijkheden zoals "gewoon" in 2 contrasterende kleuren, zo krijgt de deken een heel andere uitstraling!


Het patroon van deze deken koop je bij Jellina. En ook allebei deze dekens liggen een tijd bij ons in de winkel - hoe leuk is dat?!En leuk om te vermelden: het is 10 jaar geleden dat ik kennismaakte met Jellina. De start was deze haaknaald waar ik - online gevonden - helemaal verliefd op geworden was. Ik bestelde deze en prompt lag hij de volgende morgen al in de brievenbus. Dat was het moment dat we ontdekten dat we best heel dicht bij elkaar woonden! Hier vind je de blogpost die ik toen schreef.


Jellina heeft Fimoklei inmiddels aan de wilgen gehangen en is zich helemaal gaan concentreren op het haken en het maken van prachtige patronen. Bij deze ook een dik compliment voor al die prachtige, originele ontwerpen en ideeën van de afgelopen 10 jaar, Jellina!

En die haaknaald? Die heb ik nog steeds!


Morgen is de winkel weer open van 9.00 - 16.00 uur, van harte welkom!5 opmerkingen:

 1. OMG fantastisch wat een haaknaald niet kan doen. Chapeau ik zou de haaknaakd met textiel verharder behandelen en inlijsten. Een top haaknaald. Een leuke naam bedenken een datum erbij wanneer u begonnen bent. Dat heeft hij verdiend ik hoop dat u het niet erg vind dat ik dit heb geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zulke ontspannen avonden. Wat een prachtige dekens heeft Jelina gemaakt. De Cheni deken zijn net schakeltjes, heel erg mooi. En Bloem is zo lief. Grappig dat alles tussen jullie is begonnen met een haaknaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waaaw, zo'n mooi deken. heel speciaal effect ook!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn zulke avonden. Daar krijg je energie van, lijkt mij zo.
  Prachtige dekens. De techniek van die bloemen geeft echt een bijzonder en mooi effect! Ook die andere is erg mooi. Leuk dat je ze hier deelt, want ik woon helaas iets te ver weg om "even" te komen kijken.

  BeantwoordenVerwijderen