Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 22 november 2022

Wereldburgers

Het is wat stilletjes aan deze kant maar ik ben sinds een paar dagen snip- en snip- en snotterverkouden. Hoesten, keelpijn en nee, géén corona. Het komt zo vreselijk níet uit, deze week, er moet nog best wat gebeuren voor a.s. vrijdag op de Winterfair. Er staat nog een kale kerstboom die nog wel wat versiering kan gebruiken. Zo vroeg ben ik nooit met de Kerstversieringen maar nu moet ik er aan geloven. Afijn, ik heb nog 2 dagen. Morgen eerst die nieuwe Merino+ bolletjes een plekje geven, even flink schuiven....

Op Ravelry zag ik het volgende dekentje voorbij komen. Dit is een prachtige dekentje voor nieuwe wereldburgers. De ontwerpster maakte het voor een vriend en schreef gelukkig op hoe ze het breide:

Foto en patroon: World Map BabyBlanket - Ravelry

Het gratis patroon (Engels) vind je op Ravelry Het is geen schema maar helemaal uitgeschreven in recht en averecht. Goed opletten dus, maar dan heb je ook wat!Ik ga maar eens op tijd de koffer in, morgen weer een nieuwe dag. We zijn open van 9.00 - 17.007 opmerkingen:

 1. Veel vitamine C slikken Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. creatieshaken-ria22 november 2022 om 21:14

  Sinaasappelen uitpersen en inderdaad lekker vroeg je bed in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige deken! En beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie deken is dat. Beterschap met jouw verkoudheid hoor. Succes met de voorbereidingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beterschap! Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel plezier op de winterfair! Een goed glas gluwein en je zal al een pak minder last hebben van je verkoudheid (wat ik overigens zelf niet zou doen, ik ben te snel dronken en ik hou daar niet van dus drink ik zelden alcohol) .

  BeantwoordenVerwijderen