Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 9 november 2022

Bloesemvest

Het is jullie bekend, ik ben wel fan van een sokkenwolletje. Dit veelzijdige garen kan voor veel meer gebruikt worden dan alleen sokken. Morgen komt er weer een nieuwe lading binnen maar eerst wil ik deze zesdraads-variant nog even laten zien. Ik heb 'm eigenlijk al jaren in de collectie. De kleuren wisselen soms wat, af en toe gaat er een kleurtje uit en soms weer eentje erbij. Ik heb het alleen nog nooit in de webshop gezet.....


Deze 6-draads sokkenwol heeft een tweedspikkeltje. Het zijn grote bollen, 150 gram/390 meter. Van 1 bol brei je een paar herensokken tot maar 46 óf een leuke muts. Het garen kan ook gebruikt worden voor de Zeeuwse Deken of voor een visserstrui, het tweed-spikkeltje kan echter soms wel wat afleiden van het stekenpatroon. Voor een damestrui gebruik je 4 -5 bollen, voor een herentrui 5-6 bollen. Je vindt alle kleuren hier n onze webshop. Ik heb géén mega-magazijn, soms is een kleur even op. Ik bestel heel regelmatig, dus je hoeft niet lang te wachten op nieuwe voorraad.

Van dit garen is een prachtig patroon van een vest, een draadje van deze wol samen met een draadje mohair. Wat een prachtig effect en wat een mooie uitstraling:


Het vest heeft een bijzonder boord en wordt verder gebreid in een bijzonder gaatjes/bloesemmotief:


Verder heeft het vest een gedeeltelijke raglanmouw en met een paar metertjes uit je restjesbak brei je het accentje aan de mouwen.

Het is een Duits patroon maar we hebben een Nederlandse vertaling gemaakt. Je krijgt het patroon bij aankoop van de wol.
Voor het vest in maat 34/36 en 38/40 heb je 3 bollen Trekking-6 Tweed nodig plus 5 bollen Scheepjes Mohair Rhythm. Voor maat 42/44 4 bollen Trekking-6 en 6 bollen Scheepjes Mohair.
Breien op naald 5 mm.
Het liefst zou ik nú beginnen maar eerst mijn andere karweitje af. Als jullie op mij zouden moeten wachten kwam er nooit meer een blogpost - zo traag ben ik op dit moment.... 😉😁

(Kleuren van dit model: Trekking 1850, Mohair 690)

Morgen zijn we weer de hele dag open van 9.00 - 17.00 uur, van harte welkom om je eigen combi te maken in de winkel!


8 opmerkingen:

 1. Hoi kan ik het garen en het mohair bij jou bestellen??? Prachtig model ❤️❤️❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vraag over het garen en mohair is van mij!! Zag ineens dat het op anoniem staat❤️❤️🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, ik wou dat er iemand voor mij dit vest kon breien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig vest, wat een draadje mohair al kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi, ik ben een vest aan het haken met een gewoon draadje en een mohair erbij, ook zo’n mooi effect.
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De kleuren van het vest zijn echt heel erg mooi. Wordt hier zo blij van!!

  BeantwoordenVerwijderen