Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 8 november 2022

Babbels!

Vandaag besteedde ik de vrije dag weer voor onze Stichting Zeeuwse Visserstruien. We waren uitgenodigd voor de eindconferentie van het Europese Cherish-project, waar wij in het verleden aan mochten meewerken. 


In de hal van het oude Stadhuis van Middelburg vulden wij een grote tafel met allerlei projecten waar we de laatste jaren aan hebben gewerkt. De Zeeuwse truien, de Visserstruien-deken, Het Beddengoed van Tante Zoet, de publicaties en dergelijke. Dat we daarmee de gemeenschap niet gaan redden is natuurlijk wel duidelijk. Maar we vinden het wel ontzettend leuk en inspirerend om onderzoek te doen, patronen en verhalen en cultureel erfgoed vast te leggen en blijkbaar voorzien we in een behoefte want de afgelopen jaren zijn er heel wat truien, dekens, labedissen, mutsen, etc. gebreid aan de hand van deze Zeeuwse patronen.


We waren vandaag een beetje het behang op de achtergrond 😁😉, maar dat is in een ruimte als deze (het oude stadshuis van Middelburg) bepaald geen straf. 


Het Europese project mag dan zijn afgerond, wij gaan natuurlijk wel gewoon verder met onze zoektocht naar Zeeuws brei- en haakwerk. We zijn nog láng niet klaar!

We zijn ook blij dat we na al die Corona-jaren ook weer dingen kunnen organiseren en daarom houden we op vrijdag 25 november weer een meet&greet in onze winkel. Op deze dag organiseert de Ondernemersvereniging Arnemuiden de jaarlijkse Winterfair en Anja en Stefanie komen deze middag naar onze winkel.


In een gezellige sfeer vertellen Anja en Stefanie deze middag over alles rondom Zeeuws handwerk. Op gezette tijden lezen ze voor en tussendoor is er volop ruimte en tijd voor andere babbels, vragen over patronen. Je leest er hier meer over. Neem vooral je breiwerk of nieuwe vondsten mee!

Deze dag is er nog veel meer te doen, het belooft echt een gezellige middag en avond te worden, van harte welkom!

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk. Maar in mijn agenda is dat helaas al een volle dag. Maar er zullen vast wel heel veel brei en haak fans langs komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat dingen als een winterfair weer kunnen. Want wat is er leuker dan met andere enthousiastelingen lekker te babbelen.

    BeantwoordenVerwijderen