Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 29 oktober 2022

Streepjes

Poeh, wat een week.... Allereerst iedereen dank voor alle support, dat deed me echt heel goed. Een kleine update: De jurist van Libelle heeft gereageerd:  "de woorden/naam blij-dat-ik-brei-pakketten leveren géén verwarring op en hebben géén onderscheidend vermogen en daarmee moet ik (Jeanet) dulden dat deze naam gebruikt wordt. Bovendien is onze webshop beperkt (ook geen nieuws) en heeft geen overlap met de aangeboden producten. Daarnaast zijn ze (Libelle) erg coulant en zijn er wat streepjes weggehaald en heten de pakketten op het internet nu blij-dat-ik-brei-Libelle-pakketten" - vrije vertaling/samenvatting van mij. Geen woord over al-dan-niet-bewust, vergissing, opzet, onwetendheid ofzo maar dat zijn geen woorden die een jurist zal gebruiken, laat staan "sorry".

Een geregistreerde handelsnaam biedt eigenlijk geen enkele bescherming en een merk(naam) deponeren kost nogal wat. Dus. Nu kan ik 2 dingen doen. Onze verzekering uitpluizen op rechtsbijstand, een of andere deskundige opsnorren, slapeloze nachten verwerken (want zo zit ik nou eenmaal in elkaar) en een berg energie stoppen in iets wat ons niets gaat opleveren dan stress (en wellicht een Ménière-aanval 😁😂). Moet ik naast het runnen van de winkel, de boekhouding, bijhouden van social media, het breien en haken van voorbeelden dit ook nog op mijn nek nemen?

Of haal ik mijn stijve schouders op, wens Libelle het allerbeste met hun blij-dat-ik-brei-Libelle-pakketten, ga morgen fris en fruitig weer aan de slag bij job2 en probeer woensdag weer de draad op te pikken en sta voor iedereen klaar in de winkel. Ik kies voor het laatste. Ik zal wel héél erg naïef zijn (of zuur, zoals iemand schreef) dat ik het toch onrechtvaardig vind, maar dat zal ook wel weer overgaan. 


Vandaag kwam Corrie even dit streepjesvest laten zien. Het is gebreid van de Cloud van LangYarns. Ze gebruikte als basis het patroon van een trui uit Punto 31, "halveerde" het voorpand, zette er een boordje aan en breide dit heerlijke vest van 5 bollen in kleur 2. Het garen streept vanzelf! En van de halve bol die ze over heeft maakt ze nog een muts!

Want nog even voor de duidelijkheid: We verkopen met veel plezier LangYarns! Prachtige garens, supermooie patronenboeken in meerdere maten en een goede service.


Ik haal diep adem, ik ben blij dat ik brei aan een heerlijk zachte trui van LangYarns Phoenix en ga vanavond genieten van een extra uurtje slaap want ik ben zó ontzettend moe.
Goed weekend, Jeanet








16 opmerkingen:

  1. da's zo flauw van dat magazine : een benaming pikken omdat ze zelf niet genoeg fantasie hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt wat maken mensen zich druk ,ia moeite toch niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga niks zeggen, anders zeg ik vast iets verkeerds.
    Maar wat ben ik blij dat ik GEEN Libelle heb.
    😷

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik Nel Dingenouts zeg dus niks. Anders zeg ik vast iets verkeerds. Maar wat BEN IK BLIJ DAT IK GEEN LIBELLE HEB.

      Verwijderen
  4. Schouders ophalen en fijn doorrrrr...
    Die bedrijfsjuristen zijn natuurlijk altijd in het gelijk voor hun werkgever.. wiens appelen je vaart, diens appelen eet je..

    Gewoon verder met je mooie wolletjes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ingrid van tuyl..(ik wil niet anoniem zijn)

      Verwijderen
  5. Anoniem? Ik ben Nel Dingenouts

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Evt gewoon je eigen naam achter blij dat ik brei plakken

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Clasien Van den Akker29 oktober 2022 om 18:52

    Vooral doorgaan.
    Wij weten hoe het zit en kopen die pakketten echt niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De énige échte blij-dat-ik-brei pakketten…van Jeanet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ach weet je, als men " blij dat ik brei "intoetst krijgen ze toch jou blogs te zien, dus zie het maar als extra naamsbekendheid.. ( omdenken heet dat toch?)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Groot gelijk, het is niet netjes, en als ze er streepjes aan toe kunnen voegen hadden ze ook de hele naam kunnen veranderen, maar kies voor je eigen geluk. Wat iemand al zei: misschien levert het nog wat publiciteit op.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Echt een reactie van een jurist van iets dat groter is dan jij! Wetende dat zij het toch zullen winnen! Zielig, sneu...en arrogant! Gelukkig lees ik dat blad niet, en heb ik het ook nooit gelezen zelfs! Ik lees Jeanet, en brei Jeanet en haak Jeanet en ben dus Fan van Jeanet! Geniet van je extra uurtje rust! 😴

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een domeinnaam registreren kost 250 euro voor 10 jaar

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is iets heel anders (dat hebben we allang) dan het deponeren van een merknaam.

      Verwijderen
  13. Al gedacht over melden bij de ACM. Wellicht levert het iets op. https://www.acm.nl/nl/contact/tips-en-meldingen/tip-ons

    BeantwoordenVerwijderen