Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 8 oktober 2022

Cloud

Pfieuw! Wat een week weer 😊. De dagen rollen over elkaar heen en elke dag is weer héél anders. Woensdag ging ik kennismaken in de wereld van hoortoestellen. Ai. Gecompliceerde oren betekent blijkbaar ook gecompliceerde toestelletjes. 2 stuks graag.... Maar goed, dat half uurtje dat ik de proefdingen in mijn oren had tijdens het gesprek bood zeker perspectief. Nog wel even heel veel bollen wol verkopen (want aan die reclamespots van gratis-en-voor-niets-en-helemaal-en-alles-vergoed heb je niets, hoor. Niet met mijn oren...).

Donderdagavond hadden we de eerste brei- en haakclub van het seizoen. Heerlijk weer om met zoveel mensen bij elkaar te zitten, er waren weer de nodige lachsalvo's en er werd zo tussendoor ook weer heel veel geleerd. Van hoe je een granny haakt tot hoe je de bocht om moet bij een sok. Hetwas ook fijn om veel nieuwe gezichten te zien!

Vrijdag draaide ik weer een vroege dienst, Ali deed zijn best in de winkel ("komt u morgen maar even terug, dan is Jeanet er weer", en dan in het Duits 😂). Met een ziekmelding in het team en werken op een andere woning was het bij ons in het verpleeghuis wel weer aanpoten. Na het werk snel op de fiets, via de achterdeur naar binnen en zó de winkel in. Twee héél andere werelden hoor!

En vandaag was het Héél Holland Breit! Toen de deur om 9.00 uur open ging stond de eerste klant al te wachten en het ging de hele dag door. 3 koude bakken koffie later en het was opeens weer 4 uur.

Maar nu heb ik eerst even tijd gemaakt om de webwinkel een beetje bij te werken. Deze week liet ik jullie namelijk het vest zien dat ik net afgebreid had. Voor de goede kijker, in mijn joggingbroek en oude shirt op de bank...


Dit vest wou ik vorig jaar al breien. Het garen Cloud van LangYarns was echter zo populair dat het heel vaak niet of later leverbaar was. Dit jaar zijn er weer nieuwe kleuren bijgekomen en met naalden 10 en 12 is dit vest - zelfs voor mij - snel af! Het is gebreid met een dubbele draad (boordje nld 10, de rest op nld 12). Het vest zit héérlijk! Het garen is gemaakt van 90% extrafine Merino en 10% polyamide. Het is superlicht en er zitten zoveel verschillende kleurtjes in een bol. Ik koos voor kleur 06.
Ik breide dit vest voor de winkel in maar S/M maar zoals je ziet kan ik dit ook nog aan 😉.

Het model in het patronenboekje (punto 31) ziet er een stuk slanker uit! Maat S/M heeft aan 4 bollen genoeg (maar ik maakte 'm stiekem toch iets groter dus had een 5e bol nodig). Voor maat L/XL heb je er 5 nodig.


Zoals je ziet heb ik er voor gekozen om de gladde kant van tricotsteek als de goede kant te nemen, dat vond ik mooier.

Afijn, alle kleuren Cloud staan nu in de webshop, en ook de 2 patronenboekjes (het vest staat in Punto 31). Ik geef ook gelijk een beperking aan. Ik heb alle kleuren in de webshop gezet maar ik heb in ons winkeltje echt geen mega-magazijn met voorraad. Als iedereen voor een zelfde kleur kiest moet ik het soms even bijbestellen, dat duurt enkele dagen. Alle kleuren zijn weer snel leverbaar, alleen kleuren 11 en 12 duren nu 2 weekjes. Als kleine winkel met een webshop is het soms een hele klus om al die voorraden bij te houden - zeker na een Heel Holland Breit-dag als deze 😉.

Wil je kijken welke modellen er allemaal in de boekjes staan? Hier vind je Punto 45 en hier Punto 31.
Ik ga met mijn volgende projectje verder....


4 opmerkingen:

  1. Staat je heel leuk dit vest!
    Wat zal dat schakelen zijn voor jou tussen deze twee werelden.
    Ik ga eens even tussen de bolletjes en de breiboeken neuzen. Het "omgekeerde" vest van het model zou mij leuk staan (denk ik ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind ook de manier zoals jij hem draagt ook mooier. Hij staat je goed hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welke kleur heeft het model in Punto 31 aan?

    BeantwoordenVerwijderen