Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 27 oktober 2022

Blij dat ik brei

Blij? Ik ben echt helemaal niet blij! Gisteren en vandaag werd ik door verschillende klanten erop geattendeerd en gevraagd of ik brei-pakketten leverde aan de Libelle? Huh? Ik? Wa's dat nou weer? Ik weet van niets?

*****************************************

Foto van Libelle verwijderd 

*************************************

Blijkbaar vond - al dan niet bewust - Libelle het nodig om onze (overigens bij de Kamer van Koophandel geregistreerde) handelsnaam te gebruiken voor de promotie van deze breipakketten. Die NIET door ons geleverd worden maar door een ándere Nederlandse wolwinkel.

Ik schrijf al ruim 11½ jaar onder de naam Blij dat ik Brei. Jaren geleden hebben we deze naam ook laten registreren bij de KvK. De meeste mensen kennen mij van mijn blog, met - as we speak - 21.145.892 (ja, ruim 21 miljoen !) pageviews kun je toch niet helemaal om mij heen in de brei- en haakwereld. Ik denk dat ik honderden of duizenden mensen heb geïnspireerd met mijn verhalen en links. Google even "blij dat ik brei" en je komt -tig keer bij mij uit, er zou zelfs bij een onervaren redacteur toch een lampje moeten gaan branden.  En dan nu dit. Een mail naar Libelle heeft tot nu toe nog geen antwoord op geleverd (overigens een telefoontje van de vertegenwoordiger ook niet). 

Ik baal hier van. Juridisch kan ik hier vast wel wat mee maar je zal ook wel begrijpen dat ik hier echt, echt niet op zit te wachten. Ik heb geen zin in een potje David tegen Goliath. Ik ben gewoon - samen met Ali - een kleine ondernemer die hard moet knokken voor een boterham. Voor het beleg heb ik al een 2e baan. 

Afijn. LangYarns verkoop ik wel. En die pakketten kan ik ook wel leveren maar misschien niet in 2 dagen. Een écht blij-dat-ik-brei-pakket koop je gewoon bij ons. Nog maar even onze webshop blij-dat-ik-brei.nl , waar je maar klein deel van ons assortiment vindt. Voor alle andere vragen mag je mailen of bellen. 

Morgen ben ik niet in de winkel, dan werk ik in het verpleeghuis voor het beleg... Ali doet zijn best om je morgen te helpen en zaterdag ben ik er weer de hele dag. 

Lieve groet,

Jeanet

(ja, die van blij-dat-ik-brei!)




27 opmerkingen:

  1. Och wat balen Jeanet. Vind het wel heel onzorgvuldig en behoorlijk stom van Libelle. Ter compensatie mogen ze je wel een hele mooie samenwerking voor een volgende actie aanbieden. Eentje voor wat extra's bij de genoemde boterham. ;-)
    En een giga bos bloemen met excuus moet ze voor het weekend nog wel lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sorry, mijn reactie van 18.48 was anoniem, dat was niet de bedoeling. loesje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou het er toch niet bij laten zitten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gewoon met z'n allen reageren op betreffende post op FB van Libelle. Heb ik net gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Och, nee. Dat is echt niet zo´n leuk gegeven. Hopelijk wordt het voor jullie opgelost en doen ze er iets aan...
    Groetjes Sofie x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit moet je niet laten gaan. Als je geen zin hebt in een advocaat, haal dan de krant/media erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Is dit ook niet een beetje reclame voor jou? Ik zag het net passeren en moest meteen aan je blog denken en dat ik eens iets zou moeten bestellen…

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk niet dat dit reclame is. Libelle linkt naar een andere winkel.

      Verwijderen
  8. Het maakt niets uit dat je in de KvK ingeschreven staat met deze naam. Libelle gebruikt het nl. niet als bedrijfsnaam.

    Je zult daarvoor je handelsnaam ook als merknaam moeten deponeren. Als je dat niet gedaan hebt mag iedereen jouw handelsnaam voor alles, behalve een bedrijf gebruiken.

    Daarnaast denk ik niet dat je handelsnaam snel geaccepteerd zal worden als uniek. Immers "blij dat ik brei" is redelijk spreektaal. Alleen merken die niet echt spreektaal zijn worden geaccepteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zag deze , denk dt het klopt

      Logo kan beschermd zijn , en reclame kun je inkopen , ook of beter gezegd juist op google … maar ik denk dat Libelle en Langyarns NL zich moeten beraadslagen , wat wel of niet klopt of kan , ook de winkelier heeft aandeel hier in , maar let op winkelnaam is geen productnaam of merk , dat is het garen waar het over gaat , en dat komt uit Zwitserland

      OVERIGENS… LANGYARN HEEFT WEL VAKER EEN STUNT MET LIBELLE , ZO OOK VAN HET VOORJAAR IETS VOORBIJ ZIEN KOMEN , OOK IN HUN NIEUWBRIEF EN OP DEZE EIGEN PAGINA VAN LANGYARN kijk eens goed naar de tekst bij de foto’s ontwerp en garen toch echt van langyarn , ja goedkoop is het garen niet dat klopt

      Verwijderen
  9. Ik begrijp niet waarom je zo zuur bent. Geniet ervan en lift erop mee zou ik zeggen. Maak lekker veel tam tam dat Libelle jou bedrijf blijkbaar heel geweldig vindt. Betere gratis reclame kan je bijna niet krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat een nare opmerking die eerste regel. Ik heb in de jaren 80 meegemaakt hoe een kleine zelfstandige ook moest vechten om het hoofd boven water te houden. Dus begrijp heel goed dat dit voor Jeanet en Ali moeilijk is.

      Verwijderen
    2. Zuur? Geniet? Meeliften? Waar zou je heen liften als mensen ergens anders bestellen omdat ze denken dat ze bij Blij dat ik Brei bestellen? Jeanet en Ali hebben er helemaal niets aan.

      Verwijderen
  10. Wat een akelige opmerking is dit. Jeanet verdient dit niet. Altijd met hart en ziel aan het werk, . Ik kan me goed voorstellen dat ze hier boos van wordt. Jeanet, ik begrijp je!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een pech dat Libelle de pakketten met jouw geregistreerde naam niet gewoon via jouw winkel verkoopt. Dat zou wel zo eerlijk zijn. Het is als kleine ondernemer moeilijk genoeg om je hoofd boven water te houden. Heb je jouw collega van de andere wolwinkel al benaderd?
    Als veel mensen via social media de Libelle en die wolwinkel wijzen op deze domper voor jou, misschien komt er dan alsnog een goede reactie van hun kant.
    En het staat jou vrij om dezelfde pakketten te verkopen met jouw eigen naam.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat raar. Ook onfatsoenlijk van Libelle om niet te reageren. Hopelijk komen ze snel tot inzicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Kopieer je toch gewoon , waar moegelijk die patronen …geef jij ze cadeau aan de klant die bij jou komt , of maak zelf een mooi pakket , uiteraard geen uitlokkende naam die naar libelle verwijst … jij kan best veel bedenken lijkt mij

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Beste , ik denk dat LIBELLE eens goed aandacht aan uw MOOIE WINKEL mag besteden , er zijn immers niet zoveel meer van die mooie winkels , u heeft zo een goede naam opgebouwd , ik wens u veel mooie warme en gezellige brei dagen al dan niet in groepsverband …

    BeantwoordenVerwijderen
  15. die malle libelle kan mij nog meer vertelle(N)
    voor mij
    ben jij........blij dat ik brei !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Langyarns , misgien ook eens aan laten pakken ? Recht halen bij ? Wat verkoopt u zoal?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Biblio…kopie maak.. .. gaare kope bei dit winkel

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Er is ook zoveel met deze naam , ja dommer kan je niet zijn … zelf beslissen wat je waar vind

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Pakketje kopuh , boekkie kopie , wol in je winketje , zelf pakje makuh , ygeh gebruke

    BeantwoordenVerwijderen