Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

donderdag 27 januari 2022

Miracle

Enkele maanden geleden blogde ik over het mooie patroon Miracle van Jellina. Ze had de sjaal/omslagdoek zelf gemaakt van 1 of 2 bollen verloopgaren (afhankelijk hoe groot je het wilt hebben). Nadien scoorde ze in onze winkel handgeverfd garen in haar favoriete kleurtjes en haakte hetzelfde patroon nogmaals. Nou, het ultieme bewijs van de creativiteit van Jellina en de veelzijdigheid van haar haakpatronen: dit is me toch een pláátje!

Foto en ontwerp: Jellina

Ze gebruikte voor deze grote Miracle sjaal 2 x 2 strengen Handgeverfde Merino Sock garen met een zebra streepje. Tussen de kleurbanen haakte ze nog extra een toer vasten met zwart (sokkenwol is prima!). Als je een kleinere sjaal wil is 2 x 1 streng waarschijnlijk ook genoeg. Dit garen is geschikt voor sokken door de 20% polyamide, maar het is ook superzacht om iets anders mee te maken.

Vorige week verfde ik een heleboel strengen maar ik verkocht in de winkel de blauwe strengen al zo van het droogrek. Dus deze week nieuwe voorraad - extra veel blauw - gemaakt:


Helemaal happy met deze strengen. Ook nu zijn er al wel een paar strengen weg maar het meeste staat nu in de webshop
Het patroon van deze Miracle vind je gratis op het blog van Jellina. Vind je het handig om een compact en overzichtelijk patroon te hebben dan kun je deze ook kopen via Ravelry of Jellina.
Het garen vind je hier


Hier word ik dan weer héél vrolijk van 😁.

Morgen moet ik weer vroeg uit de veren voor een vroege dienst. Vanaf half 4 ongeveer ben ik nog even in de winkel. Zaterdag sta ik weer voor iedereen paraat!

3 opmerkingen: