Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

woensdag 12 januari 2022

Zo'n dag.........

 De ene dag is de andere niet. Vandaag was het zo'n dag. Iets met Murphy ofzo.


Zo'n dag dat je al niet lekker uit je bed stapt omdat je pols verrekte pijn doet na de injectie van gisteren. Maar dat je toch op tijd fris en fruitig wilt zijn omdat al vroeg de eerste klant een kleine bestelling komt ophalen. Dat die toch door omstandigheden een stuk later komt. 
Zo'n dag dat je de winkellampen maar aandoet, ook al komt er niemand. Maar dat de chauffeur dan ziet dat je er bent (deur van het slot, deurbel hard, toch ook nog een briefje op de deur) en de pakjes aflevert die er gisteren al hadden moeten zijn. Dat je elke 10 minuten zijn live-tracking-systeem controleert of hij in de buurt is en constateert dat hij gewoon is doorgereden (of niet eens in de buurt is geweest) en meldt dat het pakket niet afgeleverd kan worden en dat het alweer in Etten-Leur - 100 km verder - staat, zelfs voor het tijdstipt dat hij zou komen (knap hoor).


Dat je gelijk aan de telefoon hangt, beloftes krijgt van levering en tot 18.00 (Ali en ik afgewisseld) wacht en het vervolgens - natuurlijk - niet komt. Dat je klanten moet teleurstellen die op hun pakketten wachten of het zelfs op komen halen.... 

Dat je door de mist heen en weer crosst tussen Vlissingen en Goes omdat er 2 locaties zijn van hetzelfde ziekenhuis maar dat het een hier en het ander dáár moet gebeuren. Dat je bij de apotheek staat voor medicijnen en dat het recept niet is doorgegeven....

Dat je mooie KAL-pakketten wilt bestellen bij een leverancier en hoort dat ze na een uur al uitverkocht zijn. (maar wordt vervolgd...)

Dat je al een hele week probeert een dagdeel vrij te maken om te verven maar nog steeds niet is gelukt (en dat gaat 'm ook niet meer worden).
Dat je tussen alles door probeert de administratie te doen maar daar ook niet echt van opknapt...

Dat je knetter wordt van het nieuws, dat je nog steeds niet weet óf en hoe je open mag volgende week. Dat je echt niet weet waar je goed aan doet.  Dat je door klanten wordt verweten "er niets tegen te doen". 

Zo'n dag. Maar morgen een nieuwe! 8 opmerkingen:

 1. OOOOOOOO, jemig wat een gedoe. Daar wordt je idd niet vrolijk van. En dat je nog verwijten krijgt van klanten vind ik ronduit schandalig. Ik wens je een goeie nachtrust en morgen een goeie dag hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop voor jou dat het morgen beter gaat. Deze dag maar gauw vergeten. Ik duim met jou dat er weer wat meer mogelijk wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Jeannet, het valt niet mee. Maar ik vind je een dapper mens en volg je met respect en bewondering. Je hebt gelijk dat je het allemaal eens van je afschrijft, gedeelde smart is halve smart. En bedenk: tegenover die paar klanten die jou iets verwijten staan honderden klanten die wel tevreden zijn en heel veel lezers die blij zijn met ieder blog van jou. Houd moed en heb lief. Warme groet uit Roden: Ada Waninge-Vrieswijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hou je taai >!!!tomorrow is another day !!!!lieve groetjes van een super tevreden klant uit oostenrijk !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad".

  Zomaar iets citeren kan gevaarlijk zijn, maar is hier toch wel van toepassing!
  Morgen beter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn hemel Jeanet, inderdaad weer zo'n dag dat je er de brui wil aan geven, maar het je eigenlijk niet kan veroorloven..... Iedereen is deze coronasituatie meer dan beu, maar helaas moeten we ermee omgaan en werken mensen dit op elkaar uit. Ik leef met je mee! Mensen kunnen soms hard zijn ondanks dat jij je meer dan 100% inzet voor alles en iedereen. Dikke knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n dag om met de ogen dicht onder het dekbed te blijven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klanten die zulke dingen beweren hebben zelf geen winkel die als een knipperlicht open en dicht moet. Ik vraag me af of ze in den Haag wel weten wat ze aanrichten. Het gevolg is een land vol mensen vol frustratie. Sterkte hoor!

  BeantwoordenVerwijderen