Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 25 september 2021

Laatste loodjes

De laatste loodjes wegen het zwaarst... en dat gaat voor mij wel een beetje op. Nog 2 dagen werken in het verpleeghuis en dan heb ik 2 weken vakantie en daar kijk ik echt erg naar uit. Een lange zomer met een  krappe bezetting, de winkel en bijbehorende sores en nog een gezinsleven zorgen er voor dat ik wel uitkijk naar een paar dagen vrij. De overgang en het schakelen tussen 2 banen is soms best lastig en blijkbaar ben ik de onschuld van de jeugd voorbij en lig ik er wel eens van wakker. Na een paar maanden in de hoogste versnelling mag het voor mij nu wel even wat langzamer.

Echter......tussen de bedrijven door verfde ik deze week ook nog zo'n 100 strengen wol! Nu verf ik héél graag maar dat opruimen rond middernacht is soms een dingetje 😉 en er zat nu toch wat tijdsdruk achter.

Ik kreeg deze week nieuwe verfkleurtjes binnen met namen die echt uitnodigden tot experimenteren: Aztec Gold, Midnight Blue, Safron Spice, Blued Steel, Chinese Red, Imperial Blue, Royal Purple..... wees eerlijk - dat kon ik toch niet weerstaan? Dus staat de tuin weer vol met kleurtjes. In de loop van volgende week gaan heel veel van deze strengen op de post voor de abonnementjes, de rest komt in de winkel.

Volgende week zijn we gewoon open volgens normale openingstijden maar daarna sluit de winkel een weekje (een keer écht, écht vrij is wel zo lekker). Dat betekent dat de winkel van 4 t/m 9 oktober gesloten is, ook worden dan géén bestellingen verzonden. Dus wil je nog inslaan voor een herfst-projectje, kom dan volgende week.

Tot slot voor het weekend het nieuwe patroon van Jellina in de spotlights. Jellina is een kei in het omzetten van mooie breipatronen en -ideeën naar een haakpatroon. Zo maakte ze deze prachtige omslagdoek/sjaal met verkorte toeren:



Je vindt het gratis patroon van deze prachtige sjaal op Jellina's blog (of je koopt voor het gemak een PDF). Jellina maakte 2 varianten, een grote met 2 verloopbollen en een kleinere van 1 bol waarbij je van binnen en van buiten haakt. Alle details vind je bij Jellina
Er zijn zoveel mooie combinaties mogelijk, uiteraard kun je ook voor effen kleuren kiezen (of een combinatie van verloop-garen en effen). Zoek je een bijzondere verloopbol? Je vindt ze hier op een rijtje. En heel handig: de unicatbollen zijn in verschillende lengtes te bestellen!

Fijn weekend allemaal!











6 opmerkingen:

  1. Werk ze nog even en geniet dan van een welverdiende vakantie. Het is je gegund.

    Groetjes, Roelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk vooruitzicht. Die draadjes zien er heerlijk vrolijk uit. Maar tot middernacht bezig zijn met verven is wel slopend. Maar nog heel even en dan gewoon lekker niks.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geniet van je vakantie en sterkte met de laatste 2 dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een waslijn vol moois weer. Heerlijk om naar te kijken.
    Werk ze nog de komende week en alvast fijne vrije dagen gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. geniet van je 'echt - echt - echt dicht' weekje :-)

    BeantwoordenVerwijderen