Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet. De winkel is gesloten van zondag 18 t/m dinsdag 27 september

zaterdag 22 januari 2022

Float

Het is al weer een tijdje geleden dat ik blogde over de Float-shawl. Natuurlijk kun je ook iets kleins breien met hetzelfde leuke effect, zoals Johanna deed met deze polswarmers:Met 1 streng heb je ruimschoots voldoende voor een paar handschoenen of polswarmers. Ze koos er voor om de bloemetjes niet overal te breien, zoals op de duim of in de handpalmen. Je breit dan gewoon door en i.p.v. een bloemetje krijg je dan een klein streepje. 


Je vindt de links voor het breien van de bloemetjes in deze blogpost. Uiteraard brei je een polswarmer (of een sok!) met kleinere naalden (2½ mm) dan een sjaal (bijv nld 3½ mm). Een basispatroon voor wanten vind je hier.
Ik heb verschillende kleurtjes in de webshop gezet. Uiteraard kun je ook gewoon sokken breien van dit garen, als je recht breit krijg je het effect als van de binnenzijde van de handschoen. Of het boordje met bloemetjes en de rest van de sok glad? Mogelijkheden genoeg!

Fijn weekend!


1 opmerking: