Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

zaterdag 8 januari 2022

Spurt

Het werd 'm toch niet, dat verven 😕. Helaas Pindakaas. Met iedereen thuis is dat toch een dingetje in de keuken. Bovendien neemt dat geprezen "click & collect" zóveel tijd in beslag (bellen, mailen, foto's nemen, nog eens appen, toch wat anders, nog eens bellen, en dan een tijd afspreken om op te halen) dat er weinig rust en ruimte was voor wat anders. Toch gek dat we 4 dagen per week gesloten zijn en dat ik het gevoel heb dat ik het veel drukker heb dan normaal? Het zal wel tussen de oren zitten - daar zit wel meer - , de onzekerheid en onrust over hoe het verder moet heeft me al te pakken sinds het begin van deze nieuwe lockdown. Vanmiddag besloten we om de frustratie even achter ons te laten en een frisse neus te halen op het strand. Met windkracht 6 en een graadje of 4 met een paar regenbuien was het inderdaad "frisjes" 😂 aan zee. We zetten zelfs het mondkapje vrijwillig op tegen de striemende wind....

Op een of andere manier helpt het altijd even tegen sombere gedachten, dat uitwaaien op het strand. 
(Ik heb zelfs de bulderende wind nog meegenomen in mijn oren 😂) Thuis even opwarmen met warme chocomelk en dan de spurt er nog even in. Ik probeer dit weekend mijn WIP af te breien. Het ding staat al véél te lang op de pennen maar ik krijg na een uurtje breien te veel last van mijn handen en dat moet ik 's nachts bekopen. Nog een paar toertjes! Volgende week laat ik het uiteindelijke resultaat zien.

Deze week kreeg ik - door zo'n een click & collect-vraag - een leuke tip. Het patroon staat al 2 jaar op Ravelry maar is aan mijn aandacht ontsnapt. Deze deken heet Nature's Walk Blanket en je kunt het gratis patroon vinden op Ravelry. Bij Een Mooi Gebaar vind je de Nederlandse vertaling. Overigens heeft het patroon van elk vierkantje schema's, dat werkt lekker makkelijk.De deken is gehaakt met Scheepjes Stone Washed, maar de klant koos uiteindelijk voor Softfun. Beide draadjes hebben we op voorraad en je kunt je deken maken in je favoriete kleurencombi's of juist effen zodat de verschillende patronen nog beter zichtbaar zijn. En natuurlijk kun je de deken zo groot maken als je zelf wilt. 

De ontwerpster Sandra Paul heeft nog meer prachtige dekens ontworpen, waaronder deze:


Hélemaal verliefd op deze deken!
Maar éérst mijn WIP af!
7 opmerkingen:

 1. Ach Jeanet, ik lees van zoveel ondernemers hoe tijdrovend dat click en collect is. Maar jullie hebben geen keus. Heel veel sterkte gewenst! Hopelijk is het gauw voorbij! Hartelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me voorstellen dat je helemaal stapel wordt van dit systeem vooral bij twijfelaars. Het lijkt voor buitenstaanders zo simpel,maar dat is het helaas niet.
  Benijd je wel met het uitwaaien op het strand--dat mis ik steeds meer.
  Prachtige deken,maar bij mij lukt het haken niet meer bij grote stukken. Eerst de verhuisdozen wegwerken en dan kan ik weer gaan breien...heerlijk.
  Veel sterkte en hoop toch een goed weekend.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een hoop extra werk voor al jullie ondernemers. Uitwaaien aan het strand lijkt mij heerlijk. Maar voor mij te ver weg. Ik was in het bos vandaag. Gelukkig gaan ook daar de muizenissen uit het hoofd. Sterkte groetjes Erna uit Eindhoven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je even lekker uitgewaaid hebt. Zijn de mondkapjes ook daar nog eens handig voor 😄😄. Sterkte met alles hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kan me helemaal voorstellen dat deze situatie heel veel energie kost. Fijn zo'n strand dichtbij. Uitwaaien helpt meestal heel goed. Veel succes de komende tijd.
  Die deken met al die kleine vierkantjes. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben al zeer lang aan een WIPje aan het breien en dat lijkt zoooo hard op dat van jou met die ribbels! alleen andere kleuren en bij mij wordt het een sjaal!

  BeantwoordenVerwijderen