Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet. De winkel is gesloten van zondag 18 t/m dinsdag 27 september

zaterdag 15 januari 2022

Blij ei!

Na een kort nachtje - ik kon écht niet slapen - stond ik vanmorgen al weer vroeg naast mijn bed. Ik heb de hele dag als een blij ei door de winkel gehuppeld. Een smile van oor tot oor, maar dat zag niemand door het mondkapje 😂. 


Hoe blij kun je zijn? En ik realiseerde me nogmaals dat ik het werk in onze winkel gewoon zo verschrikkelijk leuk vind, dat zou ik toch echt niet willen missen .Niet dat het nou gelijk storm liep vandaag (beter zo!), maar het begin is er! 


Volgende week moet het er dan écht van komen: de verfpannen uit de kast. Niks geen opdrachten of deadlines. Gewoon klodderen en kliederen en ik denk dat alles beter uit de verf komt - letterlijk - nu mijn kop weer een beetje leger is geworden. Er is weer ruimte voor kleur..... kan ik gelijk eens wat gaan experimenteren voor de Verrassingsabonnementen. Er zijn al heel wat aanmeldingen, vooral de luxe abonnementen gaan heel hard. 

Nog een strengetje liggen? Met (sokken-)draadjes van ca 400 m/100 gram kun je deze leuke flapwanten/polswarmers van Sascha haken:


Het haakpatroon van Sascha is te koop in onze winkel, webshop en bij Sascha. Tot maat S heb je genoeg aan 100 gram sokkenwol voor de flapwanten, je kunt uiteraard ook allerlei draadjes combineren zoals op de foto hier onder.Volgende week probeer ik de webshop weer bij te werken met de handgeverfde strengetjes. 


Fijn weekend allemaal!

4 opmerkingen:

 1. Wat post je leuke dingen zeg! Ik zag op pinterest een erg leuke vrolijke gemaakte bloemetjes deken.. ik kan hem alleen niet vinden op je site. Heb je een patroontje van de bloemetjes? Groetjes uit Friesland!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet natuurlijk niet wat je gezien hebt :-)
   Misschien kun je kijken onder het label "deken" https://blij-dat-ik-brei.blogspot.com/search/label/deken
   Of je stuurt me even een afbeelding van wat je bedoelt, dan zoek ik het voor je.

   Verwijderen
 2. we komen binnenkort inslaan hoor! Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat ze een Blij-Ei bent. Dat geeft zeker een boost. Lekker van genieten hoor.

  BeantwoordenVerwijderen