Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 9 september 2020

Yarn 10 - The Colour Issue

Had ik het gisteren al over kleur, vandaag doen we er een schepje bovenop. Zojuist werd een doos vol met de nieuwe Scheepjes Yarn bezorgd met als toepasselijke titel: The Colour Issue.


Arrrgghhhh...... alleen die vormgeving al...! 







Scheepjes beschrijft het zo:

Dit halfjaarlijkse magazine uitgegeven door Scheepjes is dit keer extra speciaal omdat Scheepjes niet alleen de 10e publicatie van YARN Bookazine viert, maar ook haar 165e verjaardag! Deze uitzonderlijke, dubbele mijlpaal verdient het schitterende thema KLEUR.

Deze editie staat boordevol met 16 prachtig gestylede en gefotografeerde herfst- en winterprojecten in kleuren uit het gehele spectrum om uw handen, (haak)naalden en huizen mee te vullen. Ontdek de unieke projecten van kledingstukken tot draagbare accessoires, veelzijdige woonaccessoires en knuffels. Deze editie geeft beginnende en ervaren crafters adembenemend mooie en unieke haak- en breipatronen gemaakt met diverse Scheepjes garens in vele stijlen.

Lees alles over de geschiedenis van Scheepjes en over het thema van deze speciale editie en geniet van het prachtige uitknipbare geïllustreerde gedicht ter ere van Scheepjes’ 165e verjaardag. Deze editie heeft een bijzondere, transparante open rug waardoor lezers de prachtige regenboogkleuren van de Bookazine al kunnen bewonderen aan de buitenzijde. Deze editie kan volledig plat worden neergelegd om nog prettiger de diverse patronen in het boek te kunnen creëren.

Afijn, er ligt een flinke stapel in de winkel en je vindt 'm hier in de webshop.

Nu we het toch over kleur hebben: de mand met handgeverfde strengen is weer heel goed gevuld. Ik probeer morgen de boel te fotograferen en in de webshop te zetten, voor iedereen die niet even binnen kan wippen....




2 opmerkingen:

  1. Ik weet niet in hoeverre je op de hoogte bent, maar dit jubileum klopt niet met de geschiedenis:
    In 1799 startte Dirk Steven van Schuppen zijn bedrijf, in 1855 namen zijn weduwe en zoon de leiding en noemden het bedrijf Weduwe D.S. van Schuppen en Zoon, in 1949 kreeg dat bedrijf het predikaat Koninklijk (bij het 150-jarig bestaan). In de dertiger jaren van de vorige eeuw kreeg het de nieuwe naam Scheepjeswol. Dit bedrijf ging in 1988 failliet, de familie De Bondt heeft 22 jaar later de merknaam gekocht, en verkoopt onder die naam nu garens. Beetje vreemd dat ze nu zeggen dat het bedrijf 165 jaar bestaat, maar daar kunnen de wederverkopers van hun garen natuurlijk niets aan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor je aanvulling, in deze Yarn staat de geschiedenis in ups en down beschreven. Het magazine blijft desalniettemin de moeite waard - helemaal van deze tijd.

    BeantwoordenVerwijderen