Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 12 september 2020

Septemberen

September vind ik een heerlijke maand. De temperaturen niet meer zo hoog (nou ja, behalve volgende week dan 😉), dat eerste begin van de herfst: vroeger donker, zo'n lekkere kruidige geur buiten en niet te vergeten al die nieuwe draadjes en ideeën die klaar liggen voor die lange herfst en winter. Want ooit wordt het echt weer fris he?!


Deze heerlijke sjaal kun je maar vast klaar hebben! Deze is asymmetrisch gehaakt vanaf de smalle punt, en dan in strepen van verschillende diktes. Gebruikt is het garen Durable Forest, wat verkrijgbaar is in heel veel verschillende tinten zodat je je eigen combinatie van kleuren kunt maken. Het leuke van die garen is dat alles bij elkaar matcht! Door de zijde en merino super comfortabel en door de tweed ook een beetje stoer! Je vindt alle kleuren hier terug.

Durable Forest is een gemêleerd garen wat bestaat uit 45% acryl, 37%  merinowol en 18% zijde. Hierdoor krijgt dit garen een verleidelij…

Het gratis patroon van deze sjaal vind je op de website van Durable. Het is een makkelijk patroon dat je ook in gezelschap of bij de TV kunt haken. Voor de hele sjaal heb je 11 bollen nodig, verdeeld over 2 kleuren. Maar niemand houdt je tegen om 11 verschillende kleurtjes te kiezen of juist helemaal effen - keuze genoeg!




Al eerder haakte ik deze fijne kol van dit garen:
het patroon vind je hier terug. En natuurlijk kun je ook hier voor hele andere kleuren kiezen!



Ik ga morgen genieten van mijn eerste vrije zondag in een half jaar tijd, met als bonus een vrije maandag én dinsdag! En bloggen staat toevallig niet op mijn priorteitenlijstje voor deze dagen 😉. Ik ga lekker septemberen.......
Fijn weekend, allemaal!




7 opmerkingen:

  1. Geniet ervan Jeanet ! Dik verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie sjawl weer. Geniet van jouw verdiende vrije dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel goed hoor!😊 Even genieten van een paar vrije dagen.
    Van harte gegund

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Maak er een paar heerlijk ontspannen dagen van. Van harte gegund.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijne dagen gewenst Jeanet! Geniet altijd weer van je schrijfsels!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige sjaal. Ik ben gek op tweed. Houd van de stoere uitstraling.
    Dit patroon met garen zet ik op mijn wensenlijstje.
    Fijne dagen gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hebt het goede moment gekozen om te septemberen, al is het qua weer warmer dan je had gedacht. De zomer is weer even terug. Geniet er van.
    De sjaal is echt prachtig. Door het garen heeft het een stoere look.

    Groetjes, Margret

    BeantwoordenVerwijderen