Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 2 juli 2020

Lizard Ridge

Bij het adviseren van klanten die wol kom halen gaat het met name om de perfecte match tussen garen, patroon én de smaak van de klant. Het is soms een hele klus om die match te vinden. Patronen uit tijdschriften zijn soms gemaakt met garen dat in Nederland nauwelijks te krijgen is; soms is een bolletje perfect naar de wens van de klant maar hangt er een onverwacht prijskaartje aan en soms is die prachtige kleurencombinatie op een streng veel mooier dan het gebreide of gehaakte lapje dat je er later van maakt.
Het gebeurt best wel eens dat ik moet bekennen dat ik geen garen in de kasten heb liggen dat past bij het patroon of de verwachting van de klant en dat zeg ik dan ook eerlijk.


Op Ravelry kwam ik dit prachtige gratis patroon uit 2006 tegen (tijdloos dus!) Lizard Ridge
Het is een deken in stroken (handig met warm weer) die is gebreid van een Noro-garen. Helaas verkoop ik dit garen niet meer (het is in Nederland niet zo makkelijk verkrijgbaar), het is ook best prijzig maar o-die-kleuren... Bij deze deken is gebruikt gemaakt van verkorte toeren die de golfjes opleveren. Maar natuurlijk zijn er ook alternatieven.

Bij deze foto zie je beter hoe de structuur is opgebouwd:


Foto's: Ravelry

De witte toeren lopen over de hele breedte en zijn hier met een contrasterende kleur gebreid in ribbels. Dat geeft een heel ander effect dan dat je in tricotsteek breidt met hetzelfde garen als de bovenste foto.

Je kunt dit patroon in alle diktes garen breien, de naalddikte is niet zo van belang. Ook kun je zelf bepalen hoe breed je stroken worden. Kies in elk geval geen garen met een kort verloop, dit zal heel rommelig ogen. En met 2 effen kleuren? Een stuk saaier! 😁


Heb je deze techniek eenmaal onder de knie? Dan is deze omslagdoek appeltje-eitje voor je, want het principe  is hetzelfde:


Vorig jaar blogde ik over deze prachtige sjaal. Maandag ga ik weer een bestelling doen van deze bollen (levertijd ca 2 weken). Als je een specifieke kleur wil, kun je in onze webshop alle kleuren terugvinden. Bij je bestelling krijg je dan 2 breipatronen bijgeleverd.



7 opmerkingen:

  1. En deze kan ook gehaakt worden 😉😎

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt, wat weer leuke ideeën.😁

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het blijft een kwestie van goede adviezen, persoonlijke smaak en patronen die niet met verschillende materialen een mooi resultaat geven. Fijn dat jij klanten goed en eerlijk adviseert. Beter een keer eerlijk nee verkopen, dat geeft vertrouwen en een volgende keer kopen ze wel mooie garens bij je.

    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  4. the two pics on top - the pattern is beautiful

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hele mooie voorbeelden weer en die kleuren zijn o zo mooi.

    BeantwoordenVerwijderen