Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 8 juli 2020

Bumble Bee

Baby-dekentjes blijven erg populair om te breien. Gelukkig wordt een handgebreid dekentje weer erg gewaardeerd en er zijn ook zoveel leuke patronen. Zoals deze die ik net voorbij zag schieten op het internet:


Dit Bumble Bee-dekentje is een patroon van louter rechte en averechte steken. Het okergele garen is als de kleur van honing en maakt het geheel natuurlijk compleet. Het Engelstalige patroon is te koop via Ravelry en is beschreven in 3 maten. Het is gebreid met naald 4½ mm maar je kunt natuurlijk ook ander garen nemen en het patroon een keer herhalen in de breedte. Tot mijn verbazing is het dekentje gebreid van 100% acryl, en dat zou ik dan weer niet kiezen voor een baby-bedje (dat oude beroep van wijkverpleegkundige op het consultatiebureau laat me nooit helemaal los. In "mijn tijd" mocht synthetisch echt helemaal niet maar dat is blijkbaar in 20 jaar ook wel veranderd). Er zijn ook alternatieven van natuurlijke garens, al dan niet gemixt met een beetje synthetisch. 


Foto's en patroon: Ravelry Bumble Bee

*******

En dan nog iets......na een druilerige morgen waarin er geen klant langs kwam werd het vanmiddag droog en liep de winkel met tijd en wijle vol. Enne - dat kan dus niet! Zowel op de deur, het raam en naast de deurpost staat aangegeven dat er 2 klanten tegelijk in de winkel kunnen. Hoor je met zijn 2-en bij elkaar, dan kan een derde soms ook nog - maar dan is écht het maximum bereikt! In onze toko wil je namelijk soms even rondlopen en advies vragen en met meer mensen plus mijzelf is het dan niet meer mogelijk om die anderhalve meter in stand te houden. En ik wil me graag aan de richtregels van het RIVM houden, tenslotte kiezen we niet alleen voor onszelf maar ook voor anderen. 
DUS: kijk even voor je binnenstapt hoeveel mensen er al zijn. Lopen er al 2 klanten, wacht dan even buiten, ga een broodje halen bij de bakker, koop een theetje bij Sjokadoo. Kom je binnen opeens een bekende tegen? Ga buiten lekker bijkletsen! Doe een stapje opzij als iemand langs je wil. Geef anderen en mij de ruimte. Zo houden we het vol en is het veilig voor iedereen!


2 opmerkingen:

  1. Schattig dekentje. En nog makkelijk om te breien ook.
    Goed om even te wijzen op de coronamaatregelen. Sommige mensen denken dat corona weg is en alles weer kan. Maar helaas sterven er hier in Nederland nog steeds mensen aan Covid-19. En iedere week zijn er weer nieuwe besmettingen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig dit dekentje. Het virus is niet weg dus idd opletten blijft hard nodig.

    BeantwoordenVerwijderen