Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: Helaas is ook onze winkel per direct gesloten i.v.m. de Lockdown tot 9 februari 2021. Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

zaterdag 25 juli 2020

Zeeuws Zakje

Het loopt weer eens wat anders dan anders vandaag, never a dull moment....
Daarom vandaag een blogje uit de oude doos:

Vorige week kwam er weer een nieuwe stapel schortenbont binnen, en dat is een mooie reden om deze prachtige stof nogmaals in de schijnwerpers te zetten. Zoveel motiefjes als je op de foto's hieronder zijn er helaas echt niet meer leverbaar maar ik was toch blij toen ik vorige week ook daadwerkelijk weer een stapel uit de toegezonden doos kon halen - het kan echt zomaar uitverkocht en niet meer leverbaar zijn.

Schorten van deze traditionele stof maken we natuurlijk nauwelijks meer, maar andere leuke dingen des te meer!Deze stoere gevoerde zakjes zijn multifunctioneel en erg decoratief. Het kwam zo...Ergens lag er nog een stapel spijkerbroeken op hoog water. Ergens via Pinterest zag ik al eens een dergelijk idee en toe... **pling!!** het idee was geboren.
Knip een stuk van de pijp af op gewenste hoogte. Kies ruim, want er moet nog bodem én een omslag af van de lengte.Kies een leuke Zeeuws Schortenbontje voor de voering en knip die net zo groot als de pijp.Leg de goede kanten van de stof op elkaar en stik de zij-naden en de onderkant tot een soort zakje.Ook de pijp stik je aan de onderkant dicht.Maak kleine zijnaadjes in de onderkant van de pijp en knip deze af. Het zelfde doe je bij de voering.Je hebt nu 2 kleine zakjes. Die zet je in elkaar met de verkeerde kanten op elkaar. Vouw de bovenzoom van beiden ca 1 cm om (ben je onzeker over je naaikunsten, dan is het slim om deze te spelden of te rijgen)Stik de zoom dubbel en je bent klaar!


Wees met een huis-tuin- en keukenmachine voorzichtig met spijkerstof. Op de zijnaden is de spijkerstof enkele lagen dik. Kies een goede jeans-naald en naai rustig!! 
De mandjes zijn leuk voor op tafel of in de vensterbank. Vul ze met nootjes, pennen, zet er een vaasje in met bloemetjes of een plantje. Heb je geen spijkerbroeken? Een gewoon effen lapje voldoet natuurlijk ook prima!

Ik heb nog een hele stapel broeken - ik kan vooruit...Het Zeeuws Schortenbont verkopen wij in onze winkel (23,50 per meter) in Arnemuiden of via onze webshop. Let op: via de webshop bestel je per halve meter. Er is ook weer 1 rood stofje leverbaar!

3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...