Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 7 juli 2020

Binnen en buiten

Vorige week liet ik jullie die leuke Schelp zien! Monique maakte 3 prachtige exemplaren (telkens van 1 bolletje Duravle Cosy Fine) en vulde ze met Tilantia's en dat ziet er zó leuk uit! Ik mag ze laten zien:



Durable Cosy Fine is verkrijgbaar in zoveel kleuren dus er is altijd iets wat bij je huis past. En dit is ook nog eens en heel leuk cadeautje om aan iemand te geven.

Maar ze maakte er nóg een en behandelde die met een textiel-verharder (bijv. Paverpol wat je in een kleurloze versie kan krijgen maar ook met een kleurtje, o.a. bij Pipoos):


Door de Paverpol wordt alle textiel hard en kun je 'm buiten neerleggen, gaaf he? Je vindt de links naar het patroon/filmpje in deze blogpost

En ook deze past er goed bij:



De dikte van je garen bepaalt hoe groot je schelp wordt. Even uitproberen dus! En hou je liever van breien? Dit is ook een leuke:


Dit patroontje is te koop in het Engels via Ravelry



7 opmerkingen:

  1. Goedkoper dan paverpol: met een beetje water verdunde houtlijm

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Maar dit kan dan toch niet tegen regen? Of wel?

      Verwijderen
    2. Een regenbuitje wel, maar dagen herfstbuien waarschijnlijk niet.

      Verwijderen
    3. Klopt, dan wordt het lelijk en plakkerig (sprak ze uit ervaring). Ook een bui is er slecht voor.

      Verwijderen
  2. Leuk al die verschillende schelpen. Goed idee om de schelp te verharden voor buiten.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen