Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 11 juni 2020

Zomerkoninkjes

Het is er weer tijd voor: Aardbeitjes! Niets zo lekker als Hollandse aardbeitjes van de koude grond. De geur komt je al van verre tegemoet en ze smaken nóg lekkerder als je beseft hoeveel moeite je hebt gedaan om ze zover te krijgen. Liters water zijn er gedurende het kurkdroge voorjaar naar de moestuin gesleept en na een paar bakjes aardbeitjes plukken weet je ook weer waar je rug zit. Ze smaken dan éxtra lekker. Een slakje en wat zand nemen we uiteraard voor lief....


Helemaal in stijl zijn deze prachtige sokken, met de toepasselijke naam Aardbeien Tompoes. Je vindt het gratis Nederlandse patroon via Ravelry. Deze sokken zijn "toe up"- gebreid, dus vanaf de teen naar het boord. Heb je dit nog nooit gedaan? Op Ravelry vindt je ook een basis-patroon voor sokken die je van teen naar boord brengt. Gewoon eens proberen!





3 opmerkingen:

  1. Wat een super gave sokken.
    Balen dat er niet meer uren in een dag zitten.
    Zou het wel weten pakte meteen de pennen erbij en een bakje zomerkoninkjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel toepasselijk!
    Zowel het garen als het pratroon zijn prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik ben bezig ze te breien, wel in het wit!

    BeantwoordenVerwijderen