Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 24 april 2018

Uniek

Dit had ik al lang geleden moeten doen, maar ik ben een expert in uitstellen. (écht, kampioen, Master Uitstellen). Het is best wel "gedoe", het fotograferen, bewerken, in de webshop zetten. En dat van soms een enkele streng per kleur. Maar als ze dan allemaal weer in de webshop staan, dan ziet het er wel weer heel leuk uit!


De bijzondere wolletjes, de glittertjes, de spikkeltjes, vrijwel alles staat erin. Het fotograferen van de juiste kleuren blijft lastig. Wat wel fijn is: ik krijg bijna altijd een mailtje dat de kleuren in werkelijkheid nog mooier zijn dan op de foto's 😉






Van deze bovenste kun je van die leuke spikkel-sokken breien, hier schreef ik wat over de verschillende effecten. Alle wolletjes vind je terug in de webshop die - wat betreft de handgeverfde garens - weer helemaal up-to-date is. Bedenk dat ik van sommige strengetjes maar 1 exemplaar meer heb, je hebt dan de uniekste sokken ooit! 
En sokken kun je echt nog wel aan hoor - tjonge wat een verschil weer met vorige week. 



Deze prachtige (heren-)sokken zijn ook gemaakt van een streng handgeverfd garen. Het gratis patroon vind je op Ravelry. Je ziet dat dit patroontje ook prima kan met veel kleurtjes!

Wil je ook een keer een unieke streng verven? Er zijn al heel veel aanmeldingen binnen voor de verf-workshop op 2 juni op ons Brei- en Haakfestival. Er zijn nog een paar plekjes over, met name in de middag om half 3. Wacht niet te lang, vol is echt vol!

En dan ook nog een haakideetje :




Martina haakte Jellina's Last Supper-kol met één streng handgeverfd garen (met subtiel glittertje) en een bol effen blauwe sokkenwol. Wat leuk om al die verschillende combinaties van kleuren te zien. Deze vind ik echt geslaagd - net golfjes bij een ondergaande zon.
Je vindt meer foto's op Martina's blog
(Wil je het patroontje ontvangen, dat kan bij aankoop van een streng handgeverfd garen. Vermeld even "Last Supper Cowl" bij de opmerkingen op het bestelformulier)


Je vindt alle strengetjes hier in de webshop.




4 opmerkingen:

  1. Je kan er wat van, mijn verrassingsstreng wol van het abonnement is ontzettend mooi van kleur en een feest om er mee te haken! Echt voorjaarsgroen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schön , meine Bilder auf deinem Blog zusehen . Den Loop zu häkeln hat mir viel Spaß gemacht . Die Farben sind wunderschön . Liebe Grüße nach Arnmuiden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Habe mich verschrieben das heißt Arnemuiden

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja dat vraag ik me ook af, altijd die beoordelingen. Pfff.....
    Genting Crown

    BeantwoordenVerwijderen