maandag 9 april 2018

Knit&Knot - even bijkomen!

Niks voor mij - zolang niets van mij laten horen... ik moest echt even bijkomen van deze leuke beurs!


Vrijdagmorgen in alle vroegte vertrokken we naar Tilburg - het is tenslotte minstens 5 kwartier rijden, áls er niets mis gaat. Johanna haalde nog een paar superverse bolussen op bij de buurman en daar gingen we. Ik was al een poos op, want ik moest me "even" aankleden. Ik stond die morgen al om half 6 bij mijn moeder op de stoep om me in de Arnemuidse klederdracht te wurmen. We waren er al lekker vroeg, tijd om de laatste hand te leggen aan de propvolle kraam, de laatste fotootjes de wereld in sturen - een bakje koffie met een bolus en beginnen maar!
Ik werd drie dagen lang bijgestaan door een dreamteam van vrijwilligers zonder wie ik het nooooit had gered!


Op de eerste dag waren ook Anja en Stefanie aanwezig met Het beddegoed van tante Zoet, de nieuwe BOM (Brei Ook Mee) die in september gaat starten. Er was veel belangstelling voor deze prachtige deken vol ajour-steken uit de traditionele klederdrachtdoekjes. Heb je 'm gemist? Geen nood! Anja en Stefanie zijn op 2 juni ook aanwezig op ons Brei- en Haakfestival. Je kunt dan de deken bekijken en je inschrijven voor de BOM (en de eerste pakketten zullen dan ook al leverbaar zijn!)Op dag 2 - zaterdag - besloot ik maar in de Zeeuws-light variant te gaan. Een hele dag klederdracht aan is behoorlijk vermoeiend als je het niet gewend bent. Ook deze dag was druk bezocht. 
De prachtige Zeeuwse Tas van Christel werd veel bewonderd en ook de sokken konden op veel belangstelling rekenen (dank je Blof!)

foto van Esther Den Hollander.

Met de patronen van de tas kun je nog veel meer! Dat bewijst deze mevrouw wel, die m.b.v. het patroon aan het borduren was. Zó mooi! En als dan de ontwerpster toevallig ook net langskomt, ontstaan er spontaan hele leuke ontmoetingen....


Helemaal druk werd het toen Jolanda en Naomi bij onze stand een Meet&Greet hadden met hun prachtige Nostalgia-deken. Ik was uiteraard ontzettend blij dat de pakketten weer geleverd waren (op de beursvloer zelf - hoezo last minute!). Af en toe stond het gangpad even helemaal vol met deelnemers en bewonderaars.


De volgende dag was het derde dreamteam aan de beurt. Met Jellina en Miriam vertrokken we weer naar Tilburg. Elke avond was ik bezig geweest om nieuwe pakketten samen te stellen in de winkel (geen idee dat iedereen Zoutelande-sokken wou). Met een gevulde bus gingen we weer op pad. Via een toeristische route (A58 afgesloten, rondje Antwerpen....) kwamen we er op tijd.Deze dag werd minder druk bezocht, maar dat gaf mij de gelegenheid om ook een rondje te doen, want ik had nog niet heel veel gezien.
Wat een leuke stands waren er! Nieuwe technieken, prachtige garens, leuke accessoires, en veel lieve, lieve mensen.
Ik heb echt genoten van alle leuke klanten en bloglezers die even kwamen groeten maar zéker ook alle contacten en leuke gesprekken met bloggers en collega-ondernemers. 


 


En nu? Puinruimen!
Zowel digitaal als fysiek - dozen uitpakken, patronen doorsturen, opruimen, bestellingen doen, pakketjes versturen, webshop bijwerken............. ah! veel te veel voor één dag.
Iedereen heel erg bedankt voor alle steun (kon ik echt gebruiken), alle hulp, alle aankopen, alle gesprekken en ontmoetingen. Het was een feestje!
(wat mij betreft in oktober weer)(Foto's van Johanna, Knit&Knot, Jellina, Esther)23 opmerkingen:

 1. Oh leuk dat ajourdeken! Ik had het zien liggen maar had geen idee dat het een meebreideken ging zijn. Ik kijk er al naar uit! Bedankt dat je ons even mee liet genieten achter de schermen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke blog Jeanet en wat fijn dat het succesvol was voor je,en dat je genoten hebt! En in oktober hoop ik er wel bij te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb vauit het verre Frankrijk regelmatig aan je gedacht en gekeken of er al een bericht was. Zo fijn voor je dat het een succes was . En nu uitpuffen.......en nagenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toen het zulk mooi weer werd, dacht ik o, als de dames nou toch maar naar Tilburg gaan, want al die moeite verdient belangstelling. Ik begrijp dat mijn vrees voor niets was, getuige je blog. Je ziet er prachtig uit in je Zeeuwse outfit. Voor nu, sterkte met het alles weer op orde krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was wat vroeger rustig, aan het eind van de middag zat iedereen op een terras, denk ik. Maar het was druk genoeg! :-)

   Verwijderen
 5. Ja, ik vond het ook heel leuk dat ik nu toch een keer bij je langs kon komen, bij je "winkel-on-tour" en ik ben super blij met mijn aankoop :-)
  Heel leuk om te lezen en te zien dat het voor jou een positieve ervaring was.
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat je er was Jeanet. Ik kan haast niet wachten tot de eerste patronen van de meebreideken komen. Alleen nog goed nadenken over de kleur. Maar heb er zin in. Gr Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat alles zo goed en gezellig verlopen is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Diny v d Stolpe9 april 2018 om 13:59

  Wat mij betreft graag tot oktober. Arnemuiden is van hieruit een beetje ver.
  We hebben mooie dingen gezien en patroon gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het was echt zo gezellig als je schrijft! Ook wij hebben veel plezier gehad.
  Het hele weekend heb ik naar Jellina's deken gekeken, want ik stond bij Huisje van Katoen. Wat jammer dat ik niet wist dat Jellina er gisteren was, dan was ik ook even bij jullie langsgekomen, heb ooit een patroon van Jellina vertaald, dat heeft ze nu zelfs met naamsvermelding op haar website staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb geweldig genoten van de beurs en van jouw kraam!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat fijn dat het voor jou ook geslaagd was, voor mij zeker.....ik hoop je weer te zien in oktober

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben in elk geval heel erg blij met mijn Zoutelandesokken, en maakte zelfs al reclame voor ze, én heb je website doorgegeven voor bestellingen ;) Binnenkort overal Zeeuwse sokken te bespeuren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dank voor je leuke blog! Kan me voorstellen dat je niet 3 dagen in dracht wilt lopen maar je ziet er beeldschoon uit!Ben dol op klederdrachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn dat het zo geslaagd was. Succes met puinruimen hoor. Tot snel in de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een gezellig blogje en fijn dat ik op deze manier even mee kan genieten. Heel veel sterkte met puinruimen en ik hoop dat alle enthousiaste bezoekers ook enthousiaste bestellers worden! Of gewoon lekker langs gaan in Arnemuiden, dat is helemaal leuk. Ik hoop dat je ook nog een beetje tijd vindt om uit te rusten. Groetjes uit Amsterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik was er op vrijdag en je zag er prachtig uit en je deed het geweldig goed Jeannet. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waar kan ik mij inschrijven voor deze BOL en moet je een pakket kopen of mag het ook vanuit eigen voorraad. Gr. Joke van Dam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klik even op deze link, daar vind je alle informatie http://hetgeriefgoedvantantezoet.blogspot.nl/2018/04/het-beddengoed-van-tante-zoet-op-de-knit.html

   Verwijderen