Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 14 december 2017

Strengetjes

Het duurt altijd even voor het droog is, maar dan héb je ook wat! Ons klieder- en klodderwerk van afgelopen maandag mag er zijn.



Het is toch altijd spannend hoe het eind-resultaat zal zijn. Het ziet er in de pan of spoelbak altijd nog wat anders uit. Soms lopen de kleuren nog wat door (wat het vaak nog mooier maakt), stipjes worden sterker - het is nooit hetzelfde. Dit keer verfden we ook wol waar gekleurde tweed-draadjes inzaten. Soms leken die helemaal weg te vallen, maar nu alles droog en klaar is vinden we het juist heel erg mooi!


Ik heb heel veel strengen in de webshop gezet. Bedenk dat van elke kleur maar 2 strengen beschikbaar zijn. Met 1 streng brei je een paar unieke sokken (tot maat 46), met 2 brei of haak je een omslagdoek. Geen joekel - dan zou je er nog een effen garen bij moeten zoeken.

We verkopen dit garen uiteraard ook in de winkel (vanaf morgen). Wil je alles eens op een rijtje zien?
Kijk dan in onze webshop www.blij-dat-ik-brei.nl 

Voor ideeën met dit garen kijk je onder het label Handgeverfd.


In mijn blogpost van 20 oktober deed ik een oproep om foto's te sturen van jullie projectjes, sokken, etc. van het handgeverfd garen. Tijdens de "verhuizing" van onze computerbestanden zijn er echter een paar mails met foto's verloren gegaan. Graag zou ik jullie foto's nog een keer ontvangen!

En nogmaals de oproep:
We hebben tijdens het verven iets leuks bedacht. Al die kleurtjes zien er op een streng natuurlijk heel anders uit dan op een sok of in een sjaal. Dus gaan we een soort wedstrijd organiseren. 
Heb je een streng handgeverfde sokkenwol bij ons gekocht? Maak een foto van je streng , maak iets moois ervan en maak een foto van het resultaat. Het mag gerust een combinatie van materialen zijn, een sok, sjaal, knuffel - het maakt niet uit.


Over enkele maanden verzamelen we de foto's en laten we de lezers kiezen. Degene die de meeste stemmen krijgt wint 2 nieuwe strengen handgeverfde wol. Ik hoop dat jullie meedoen! 



3 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige strengen zijn het geworden. Dat gaat een leuk project worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O wat verleidwlijk weerzulke supermooie kleuren

    BeantwoordenVerwijderen
  3. I see your blog daily, it is crispy to study.
    Your blog is very useful for me & i like so much...
    Thanks for sharing the good information!
    ผลบอลเมื่อคืน

    BeantwoordenVerwijderen