Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 22 december 2017

Simpel

Tjonge, de uitdrukking "donkere dagen voor Kerst" zijn wel héél erg van toepassing deze dagen. Je kunt het vocht bijna snijden en het wordt nauwelijks licht vandaag. De kunstverlichting in alle soorten en maten steekt er schril bij af. Het is een rare week, in mijn beleving. De drukte voor Kerst (alsof er geen dagen erna meer komen), de "gemaakte"gezelligheid, de harde werkelijkheid van het dagelijks leven - alles bij elkaar gegooid in een paar dagen.
Dit jaar heb ik wat moeite met al die vrolijkheid en gezelligheid - al dan niet echt. Veel dingen zijn gebeurd: overlijden van dierbaren, zorgen om gezondheid, aangrijpende verhalen van mensen om ons heen. Maar dat is uiteraard niet alleen bij ons. We gaan proberen om met elkaar een zinnige, gezellige Kersttijd te maken!

Morgen zijn we nog open, maar we sluiten wat vroeger: om 13.00 uur gaat de winkel dicht. Dan ben ik nog even in de gelegenheid wat vergeten boodschappen te doen. Volgende week zijn we weer gewoon open vanaf woensdag t/m zaterdag. We gaan wel iets later open, om 10.00 uur.


Natuurlijk heb ik nog een mooi ideetje opgezocht voor jullie. Simpel - maar dat zijn vaak de beste 😉! Deze sjaal kun je maken met elk soort garen, pas je naald en steken aantal aan. Maar het bijzondere randje in accentkleur maakt het!
Het gratis patroon is te downloaden via Ravelry. Het is Engels, maar het idee is zou eenvoudig dat je er nauwelijks een beschrijving bij nodig hebt. Wat héél handig is: een filmpje over het breien met 2 kleuren!


Foto's en idee: Ravelry Espace Tricot


3 opmerkingen:

 1. Ik wens jou ook hele fijne kerstdagen samen met je gezin! Heb het goed met elkaar!
  Groetjes uit Amsterdam van Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele fijne, gezellige, dagen met je familie, even zonder zorgen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele fijne feestdagen gewenst voor jou en je familie.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...