Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


donderdag 21 december 2017

100 kleuren

Heb je ook zo'n favoriet garen waar je het liefst mee haakt? Dan heb je vast ook veel restjes, van elke kleur nét te weinig voor iets "groots" en veel te veel om zomaar weg te doen (sowieso nooit doen 😉).
Dan is dit een mooi project!


Annelies haakte een "100-kleuren-deken", zo vrolijk! Ideaal om je restjes in te verwerken. Eeeeh, uiteraard zal je er een paar bolletjes bij moeten kopen - zodat je straks genoeg restjes overhoud voor een volgend projectje! Deze deken werd gehaakt met katoen (50 gram, 125 meter) - vrijwel ieder wolmerk heeft een kwaliteit als deze, dus schroom niet om alles door elkaar te gooien! Je hebt ook een "verbindingskleur" nodig (hier creme) die alle octagon-motiefjes verbindt. Uiteraard hoef je geen 100 kleuren te gebruiken!

Het uitgebreide Nederlandse patroon koop je bij Vicarno (handig, gewoon met I-deal). Uiteraard kun je ook ander garen gebruiken, misschien dat het formaat van de rondjes wat anders wordt.
Een ideaal projectje voor de Feestdagen!


2 opmerkingen:

  1. Hihi dat is ook een manier om de restjes op te maken. Inmiddels heb ik er ook al een flink aantal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er leuk en vrolijk uit.
    Ik gebruik mijn restjes meestal voor kleine projetjes of om baby dekentjes te haken voor Rescue Baby Gambia.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...