Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 27 december 2017

Gerstekorrel

Ietwat snotterend en hoestend zijn we het Kerstweekend weer uitgerold. Rillerig van een beetje koorts dacht ik vanmorgen dat het nu wel lekker zou zijn om te kunnen bellen naar mijn werkgever en me ziek te melden.........maar paracetamol doet wonderen. Gelukkig maar want het huis zit vol met logées en de toko moest toch weer open vandaag. Verschillende klanten bleken toch een bolletje nodig te hebben en omdat veel mensen vrij zijn was het toch weer druk in de winkel.


Ik vond nog een mooi projectje op het net. De kol is gebreid in gerstekorrel maar door te spelen met de kleurencombinaties krijg je weel een subtiel kleurverloop.
Het Engelse patroon vind je hier (gratis), de kol is beschreven in 2 varianten, groot en klein. Uiteraard is het eenvoudig aan te passen aan je beschikbare garen. Het mooie van gerstekorrel breien is dat je geen achterkant hebt die er heel anders uitziet.Foto's en idee: A verb for keeping warm

Een garensuggestie voor deze kol: Borgo de' Pazzi Amore Cashmere.
Liever haken? Herinner je je deze nog? Kol in Granietsteek


De beschrijving vind je hier

Ik ga gauw nog wat in orde maken voor de handwerkmiddag morgen!
Zien we elkaar morgen?


2 opmerkingen:

  1. Beterschap, gewoon ongelooflijk dat er toch ook weer een blogpost is!
    Ik geniet altijd van alle moois dat voorbij komt, dankjewel daarvoor!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...