Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel idee├źn en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

Het zal je niet ontgaan zijn dat ik druk bezig ben met de voorbereidingen voor de Knit&Knot in Tilburg. Daarna is het herfstvakantie en dat betekent dat er wat wijzigingen zijn in de openingstijden:


Vrijdag open van 10.00 - 17.00 uur

Zaterdag 13 oktober gesloten

Dinsdag 16 oktober gesloten

Woensdag 17 oktober gesloten

Vanaf donderdag 18 oktober weer open volgens normale openingstijden!

dinsdag 7 november 2017

Kabel-sjaal

Om te beginnen: dankjulliewel voor de lieve reacties op mijn blogpost van gisteren. Het probleem zit niet in het bloggen - ik vind het heerlijk om dingen door te geven. Het gaat meer om de dingen er omheen. Ik blijf wel bloggen hoor! Gun me dat pleziertje nou maar ­čśŐ. Wil je wat terug doen in ruil voor alle ideetjes? Dan bestel je gewoon een keer wat! Alle lezers 1 x per jaar en ik zou een stuk beter slapen, hihi!


Kijk, dit is mijn werkplek van de afgelopen 19 jaar. Hoewel ik soms foeter en mopper ben ik van dit plekje gaan houden. Jaren geleden stond het nog vol met stoffen en fournituren maar de laatste jaren veroverden de bolletjes en strengetjes de ruimte. Elk bolletje heb ik vastgehouden, op zijn plek gelegd, gesorteerd en veelal gekoesterd vanwege de kleur, textuur, kwaliteit of zachtheid.


Dagelijks besteed ik hier uren, al dan niet samen met klanten. Dit is mijn wereldje.
Ik mopper dat het zo beperkt is (fysiek en mentaal), maar het is de weg die ik ingeslagen ben en het heeft er voor gezorgd dat ik ook veel aanwezig kon zijn voor het thuisfront. Tenslotte wonen we hiernaast, dus mam is altijd thuis voor noodgevallen. Dat was en is soms best nodig.
Natuurlijk heeft dit werk zijn beperkingen, want waar hebben we het tenslotte over. Een paar stokjes en een draadje. Geen wereldvrede, klimaatproblemen of sociale rechtvaardigheid of zo. Haken en breien, poeh! Even relativeren, hoor!


Dit plekje is niet groot, niet uniek, niet bijzonder. Toen ik begon met bloggen was dat - zo'n 6 jaar geleden - nog een uitzondering. Maar tegenwoordig deelt iedereen van alles via Facebook, Twitter, Instagram. Bloggen wordt vloggen (nou, ├ęcht niets voor mij: wie me wil zien bewegen en praten komt maar even langs) en het geschreven woord maakt plaats voor veel plaatjes. Maar ik hou wel van een verhaaltje... ­čśë.

Het werk probeer ik te combineren met het gezinsleven, het is lastig om daar een evenwicht in te vinden. Ali roept dan "alleen de eerste 100 jaar zijn moeilijk" dus ik kan nog wel even oefenen.

Ik ga stug door, in de hoop dat jullie blijven lezen. Beloon me af en toe eens met een aankoop, dan komt het wel goed. Sla ik een keer over, dan weten julie ongeveer hoe het zit ­čśë.

*******
Op de Kreadoe hingen vorige week uiteraard een flink aantal mooie voorbeelden om garens te promoten. Ik moet bekennen: in het echie vaak nog mooier dan op de foto. Ik kan het niet laten om te voelen en dan ben ik vaak ├│m. Deze sjaal zag ik ook, hij is gemaakt van 5 bollen Scheepjes Secret Garden. Het patroontje is van Carmen Jorissen en is verkrijgbaar als boekje Yarn After Party (€ 1,00).


Heerlijk zacht garen en een warme sjaal kun je wel gebruiken deze dagen!
Het garen en boekje zijn bij ons verkrijgbaar.
Bestellen kan nog steeds per mail jaffari @ zeelandnet.nl


Scheepjes Secret Garden: 50 gram, 93 meter. 
Samenstelling: 20% zijde, 20% katoen, 60% polyester. € 4,95 per bol16 opmerkingen:

 1. Jullie winkeltje is misschien niet groot maar er staat wel heeel veel in en natuurlijk hangt er ook veel. Het is heerlijk kleurrijk. De Secret garden heb ik gevoeld op de beurs die is zo super zacht en ook mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo uit Belgi├ź :-). Wat een leuke werkplek heb jij zeg, ik vind het er heel gezellig uitzien! Ik heb je vorige post ook net gelezen en ik dacht, misschien kan je een soort nieuwsbrief of zo maken, iedere maand, of om een andere bepaalde tijd (week, 2 wekelijks, ...) ipv losse posts, hier op je blog? Ik lees heel graag je berichten, maar op die manier heb je meer tijd en is er minder druk :-). Iets bestellen van jouw winkel zou leuk zijn, maar ik vrees dat het verzenden wat duur zou uitvallen voor mij. In ieder geval, doe best maar wat je zelf het leukst vindt, wij lezers zien hoe dan ook jouw mooie posts graag verschijnen! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doen wat je graag doet / wilt... Je hebt een prachtig winkeltje en je bent een toffe madam... Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja lieve medelezers, 1 x per jaar iets kopen bij Jeanette moet voor vrijwel iedereen te doen zijn. Dus kom op aan de slag allemaal !!!!!!!!!
  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Jolanda, ik geef gehoor aan jouw oproep en heb zojuist mijn bestelling voor 2 bollen Unicat geplaatst.
  Prima initiatief,
  Groetjes, Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig allemaal! Ik zal weer even je reclamepotje spekken, dat is tenminste iets :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk zo'n vol winkeltje ik kom binnenkort langs

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En weten jullie wat ook heel lief is? Vraag Jeanette of ze een bestelling rechtstreeks naar een (brei/haak)vriendin van je wil sturen voor een verjaardag. Hoe leuk is dat, zo'n verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu met de Sinterklaas en kerstcadeautjes is dat zeker een hele goede optie. Voor een fanatieke breister/haakster wol bestellen inclusief patroon als cadeautje. Ik ga het op mijn verlanglijstje zetten!

   Verwijderen
 9. Secret Garden is een absolute aanrader! Een prachtig en verrassend kleurverloop. Echt een feest om mee te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er zo super gezellig uit de foto's van de winkel. In de eerste week van december hebben we vakantie en staat er een bezoek aan Zeeland op de planning en natuurlijk wil ik dan even langskomen voor wat babywolletjes! Ik heb er nu al zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk dat ik virtueel vanuit Zuid-Afrika in je winkel kan kijken. Ik lees je blog graag en heel regelmatig. En misschien denk je dat je dan niet zo diep in het wereldgebeuren zit ... hoeveel liefde, zorg, gedachten, verdriet en vreugde stoppen wij niet in elk steekje? Daardoor kunnen wij weer met goede moed vooruit en iets voor een ander betekenen toch? Zonnige lentegroeten, Clara

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik geniet van je blog Jeanet.
  En bestel regelmatig iets bij je.
  Reacties hier in Brabant zijn dan je kunt toch ook hier garen kopen.
  Dat kan maar Jeanet heeft mooie unicat en ander leuk garen.
  Net als de kabelshawl vind ik super gaaf.
  Ben bijna klaar met de poncho
  Groet Leny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wil best eens iets bestellen, maar ik zie niet waar/hoe ik dat kan doen. Of kijk ik niet goed?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het hele jaar genieten van je blog Jeanet en een keer per jaar met vakantie op Walcheren mezelf bij je trakteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Jeanet, jouw winkel ziet er supergezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...