Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
zaterdag 18 november 2017

Chevron

Deze prachtige kol kwam ik ergens tegen op Pinterest, met wat klikken verder kwam ik (weer) terecht op Ravelry. Ook weer een patroon met zoveel mogelijkheden!


De kol is als een koker gebreid. Door te te beginnen met een tijdelijke opzet (er zijn verschillende manieren) kun je de sjaal zonder naad weer aan elkaar zetten (bijv. Kitchener Steek).
Het patroon is in het Engels, maar als je weet wat de afkortingen betekenen is het echt goed te doen! Gelukkig hebben we YouTube! Daar kun je zoveel filmpjes vinden, je kunt ze honderd keer herhalen en afspelen - zonder ongeduldig te worden. Nou, dat doet niemand na 😉.
Zo vind je alle afkortingen in filmpjes terug: CDD, en ook M1L en M1R, hoe handig is dat?!


Als je dubbel in het rond breit, moet je uiteraard wel dun garen nemen, Sokkengaren of iets in die dikte is heel geschikt. En uiteraard kun je ook je restjes kwijt in dit soort projecten!

Het gratis Engelse patroon vind je terug op Ravelry3 opmerkingen:

 1. Jij weet altijd mooie patronen te vinden. Deze sjaal is echt supermooi. Een beetje met een klassieke uitstraling.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook weer zo'n mooi patroon. Gevaarlijk is dat he zoeken op internet :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt niet zo moeilijk en leuk voor je restjes!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...