Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 16 januari 2017

Mutsen-weer

Vandaag ben ik de hele dag bezig geweest met opruimen, regelen, pakjes verzenden, Hygge-pakketten bestellen, mails beantwoorden, zomer-garens uitzoeken en nóg een lading wol besteld,  `goed-voor-elk-seizoen`. Wat zijn er toch leuke garens!
Want wol kan altijd, zomer en winter. Vestjes, truien, sjaals zijn van alle seizoenen en bovendien moet alles ook nog gemaakt worden, toch? Verder heb ik  al leuke plannen gesmeed voor de zomer en nieuwe workshops besproken. Blue Monday - nou hier niet hoor! Chaos? Ja natuurlijk, een beetje!

Verder is het maar koud! Ook al duurt het misschien niet zo lang.... 😊.
Ik vond een prachtige muts op Ravelry. het oorspronkelijke patroon vind je hier op Ravelry. Dit koop-patroon is in het Engels, maar met een schema (dat werkt een stuk makkelijker)


Ik ben weg van dit kleurtje van de Kuki (van Borgo de´Pazzi). Gelukkig ligt er nog genoeg in onze kast! Voor deze muts zijn 2 bollen gebruikt. Je vindt de kleuren en info hier.

Hou je wel van een uitdaging? Dan is dit misschien iets voor je?

en dan maak je er meteen deze handschoenen bij....
stiekem hoop je dan dat het nooit meer stopt met vriezen! 😀

Ook dit patroon koop je op Ravelry
Tot morgen!

4 opmerkingen:

  1. prachtige patronen maar ik ga op zoek naar iets simpelers... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Jeanet, geweldig mooie mutsen en handschoenen. Ik kan niet zo breien maar ernaar kijken is ook leuk toch! Een lust voor het oog.
    Groetjes vanuit Zwolle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook niets gemerkt van Blu monday hihi. Prachtige patronen wil de handschoenen wel eens proberen te maken ze zijn prachtig. Zag dat je the Hugge besteld hebt. Kan niet wachten om te beginnen. Brei me rot asn het vest van mijn zoon want die moet eerst af. Fijne dag vandaag .groetjes uit Bayren

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige exemplaren!
    Super mooi!
    Fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen