Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


zaterdag 7 januari 2017

Kabelkussen

Zoooo, dát is winter! Ik hoop dat jullie allemaal veilig thuis zitten - zonder brokken of schade.
Hier begonnen we de dag redelijk wittig (het witte spul op de grond knerpte nogal zodat niemand ongehoord door de straat kon komen) maar ondertussen is het hier al veranderd in een druilerige, sombere dag.


H'm, dan kan het toch nog wel even duren voor het Lente wordt..... Het was vandaag ook aardig stil in de winkel vanwege de ijzel en gladheidsperikelen. Dat gaf de gelegenheid om wat andere karweitjes aan te pakken en ondertussen heb ik stoofpeertjes klaargemaakt. De heerlijke geur komt langzamerhand de winkel binnendrijven (dat krijg je als je naast je toko woont) en het wordt tijd om de week weer af te sluiten. Nog even en dan nestel ik me ook op de bank met een warm kleurrijk breiseltje.Kind- en manlief hebben het al gezellig gemaakt!

Jellina maakte onlangs nog een heerlijk winters project. Ze haakte dit warme kussen van Bio (Borgo de' Pazzi). Op haar blog vind je links naar het patroon. Ze gebruikte 8 bollen Bio, 100% biologische wol - in natuurlijke schapenkleuren verkrijgbaar. 
Bio garens zijn niet behandeld of bewerkt. Ze zijn alleen gewassen, waarbij geen chemische processen zijn gebruikt in het productieproces. Het originele karakter van de vezels is zo bewaard gebleven. De garens hebben daardoor meer volume en zijn zachter. 
Bio - 100% wol. 50 gram = 90 meter. Naalden 5-6 mm (breien). € 3,10 per bol.
Jellina haakte met nld 8Foto en idee: Jellina

Het kussen logeert even bij ons in de winkel. Ik wens jullie nog een fijn weekend 😊.

5 opmerkingen:

 1. Das een mooi projectje om kabels mee te leren breien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Winterweer kan zo fiijn zijn als het schoon vriest. Helaas is het nu grauw en verradelijk glad. Op flink wat wegen om ons heen zijn ongelukken gebeurt. Goed idee om gezellig thuis te breien.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kussen! En dat boek ohhhh... mag ik het eens lenen ;o)?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...