Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 3 januari 2017

Tranen

Het is 3 januari en het lijkt wel alsof het jaar al weer maanden oud is. Ondanks dat de koters nog een week vakantie hebben zit de dag al weer vol met werk, geregel, mails, bestellingen, klanten en logees. Het nieuwe jaar went snel....
Welkom 2017! 😏

Van Sascha is er weer een prachtig nieuw patroon verschenen:Deze kreeg de naam Tranen-sjaal (Tears shawl), alsof het tranen zijn die naar beneden druppelen.
Het is een prachtig exemplaar!
De sjaal kan gehaakt worden met heel veel verschillende garens, je hebt ongeveer 900 - 1100 meter nodig, maar dit is afhankelijk van je garen en de grootte die je wenst.
Hier werd de sjaal gehaakt met Scheepjes Linen Soft maar ander soort garen kan zeker ook.

Het patroon kun je kopen via Ravelry of Etsy. Het is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels. Het patroon is - zoals we dat van Sacha gewend zijn - duidelijk beschreven met zowel tekst als een haakschema. Het patroon is ook bij ons in de winkel te koop.

Weet je dat er in maart een nieuw boek uitkomt van Sascha?

foto van Kosmos Creatief.
Dit wordt het vervolg op het populaire boek Kant Haken dat in 2015 uitkwam.
Het eerste boekje is nog steeds populair door de duidelijke en veelzijdige patronen, je begrijpt dat ik niet kan wachten tot dit boek uitkomt!1 opmerking:

  1. Gek hè als alle kerstspullen zijn opgeruimd dan lijkt het net alsof de feestdagen lang geleden waren. Prachtige sjaal is dat zeg. Maar ik heb als goed voornemen, net als vorig jaar, eerst alle WIP's wegwerken. Maar ja dat is vorig jaar ook niet gelukt. Maar de aanhouder wint toch :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...