Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

dinsdag 3 januari 2017

Tranen

Het is 3 januari en het lijkt wel alsof het jaar al weer maanden oud is. Ondanks dat de koters nog een week vakantie hebben zit de dag al weer vol met werk, geregel, mails, bestellingen, klanten en logees. Het nieuwe jaar went snel....
Welkom 2017! 😏

Van Sascha is er weer een prachtig nieuw patroon verschenen:Deze kreeg de naam Tranen-sjaal (Tears shawl), alsof het tranen zijn die naar beneden druppelen.
Het is een prachtig exemplaar!
De sjaal kan gehaakt worden met heel veel verschillende garens, je hebt ongeveer 900 - 1100 meter nodig, maar dit is afhankelijk van je garen en de grootte die je wenst.
Hier werd de sjaal gehaakt met Scheepjes Linen Soft maar ander soort garen kan zeker ook.

Het patroon kun je kopen via Ravelry of Etsy. Het is verkrijgbaar in het Nederlands en Engels. Het patroon is - zoals we dat van Sacha gewend zijn - duidelijk beschreven met zowel tekst als een haakschema. Het patroon is ook bij ons in de winkel te koop.

Weet je dat er in maart een nieuw boek uitkomt van Sascha?

foto van Kosmos Creatief.
Dit wordt het vervolg op het populaire boek Kant Haken dat in 2015 uitkwam.
Het eerste boekje is nog steeds populair door de duidelijke en veelzijdige patronen, je begrijpt dat ik niet kan wachten tot dit boek uitkomt!1 opmerking:

  1. Gek hè als alle kerstspullen zijn opgeruimd dan lijkt het net alsof de feestdagen lang geleden waren. Prachtige sjaal is dat zeg. Maar ik heb als goed voornemen, net als vorig jaar, eerst alle WIP's wegwerken. Maar ja dat is vorig jaar ook niet gelukt. Maar de aanhouder wint toch :-)

    BeantwoordenVerwijderen