Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel idee├źn en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


zaterdag 21 januari 2017

Beetje laat...

O jongens, wat ben ik laat met bloggen!
Een beetje dwangmatig ben ik wel want ik gooi erg graag nog een ideetje op - hoe laat het ook is.
Soms zijn er echter even ander dingetjes in mijn gezin.....het zal overal wel hetzelfde zijn.
En dan uiteraard nog het eten, de was, het huishouden, de appelcake, enzo ­čśë.

Deze had ik al in mijn favorietenlijstje gezet, wat een mooierd.


Het patroon is weer te koop op Ravelry. Ook dit patroon is Engels, maar met schema's. Er is gebruik gemaakt van "slipped stitches" (afgehaalde steken). zo krijg je toch een patroon met 2 kleuren terwijl je per naald maar met 1 kleur werkt.


Als je een account hebt op Ravelry is het de moeite waard om eens verder te kijken bij alle projecten die gemaakt zijn van dit patroon.
Garen-tip: de Amore 160 waar ik van de week over blogde (maar ook Merino 120  of Rowan Felted Tweed zou kunnen'

Nu stop ik, een fijne zondag en tot volgende week.

5 opmerkingen:

 1. Hallo Jeanet
  Wat een prachtige shawl.
  En dank je wel voor je blog weer, ik vind het altijd leuk om te lezen .
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtige sjaal. Nu nog leren breien, hihih. Fijne zondag!

  Groetjes Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige sjaal weer Jeanet!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jebent echt een bezig bijtje met jouw thuis, gezin, winkel en alles wat je verder doet. Ik vind het knap van je dat je steeds weer een inspirerend bericht maakt en plaats naast al die andere klussen.
  De omslagdoek is echt een plaatje.

  Groetjes en fijne zondag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij lijkt een beetje op de Eiffel-sjaal vind ik. Leuke variatie op een thema. Gelukkig heb ik nog wel drie kleuren om deze te gaan maken. Als ik de Arnemuidenmuts van Henk Paul klaar heb dan.
  Groeten, Arianne

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...