Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


maandag 23 januari 2017

Maandag

Maandag, 
dat is zo'n dag dat je oudste om 6 uur de trein pakt om een paar belangrijke opdrachten voor school af te maken en voor de honderdduizendmiljoenste keer weer ergens strandt bij Roosendaal. Op een steenkoud perron een uur moet wachten om dan maar met de meute in een trein naar Breda en 's-Hertogenbosch te stappen, bijna claustrofobisch wordt in een haringen-in-een-ton-coupé met heel veel mensen met een vrolijk humeur. Vervolgens de trein naar Utrecht moet nemen om na 4½ uur (!!) op school in Rotterdam aan te komen. Gelukkig hield hij zijn moeder volkomen op de hoogte van zijn frustraties via de app.... 

Maandag, 
dat is zo'n dag dat je dochter een 5,8 voor wiskunde haalt en zooooo blij is dat ze daarmee een tekort heeft weggewerkt. Dat ze je in de pauze compleet plat spammt met vreugdekreten via de app.

Maandag,
is zo'n dag dat je vanaf 's morgens vroeg de administratie af moet werken en nu om bijna 9 uur er nog niet eens naar gekeken hebt.

Maandag,
is zo'n dag dat op stel en sprong er van alles verhuisd, versleept en veranderd moet worden in ons magazijntje en dat er eigenlijk niemand is om te helpen. Dat manlief zich tot 's avonds laat een slag in de rondte werkt en de komende week geheid met rugpijn loopt.

Maandag,
dat is de dag dat mensen bellen, mailen, aan de deur rammelen en vragen waarom ik niet open ben. Ik ben nog nooit open geweest in bijna 19 jaar op maandag...

Maandag,
dat is de dag dat iedereen denkt dat je lekker vrij bent en alle tijd van de wereld hebt. Dat is de dag dat de kaboutertjes komen en alles vanzelf in orde komt. Hoor je ze rennen?

Maandag,
dat is de dag dat ik me zorgen maak over zo ongeveer alles om me heen. Dat ik me afvraag wat ik fout heb gedaan, wat ik heb gemist, wat ik vergeten ben, waar ik tekort ben geschoten of hoe ik het moet oplossen.

Maandag,
dat is de dag waarop we toch nog even tijd vonden om wat wolletjes te verven die nu liggen te drogen. Dat is het moment dat naar meer smaakt en waarvan ik er veel te weinig heb.

Afijn, het wordt vanzelf dinsdag......

Voor iedereen met ook zo'n maandag: hier een eenvoudig patroontje voor superleuke polswarmers. Gewoon plat gebreid, Nederlands, gratis patroon! Je vindt het patroon bij Breimeisje.nl

Handschoenen zonder toppen breien - gratis patroon:8 opmerkingen:

 1. Je bent een KANJER!!!! Fijne dinsdag gewenst...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och arme, wat een dag van hollen zonder stilstaan. Veel mensen hebben geen idee hoe jullie leven met jullie bedrijf en gezin is en hoeveel bordjes jij goed in de lucht probeert te houden. Jij en jouw maatje verdienen een flinke klop op jullie schouders. Gelukkig heeft een week ook andere dagen. Ik hoop dat die voor jullie hele gezin wat rustiger en soepeler verlopen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prześlicznie, jestem oczarowana ! Pozdrawiam cieplutko i życze spokojnej nocy <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag is het dinsdag, en hopelijk alles wat leuker.
  Toch fijn van je dochter haar wiskunde en de geverfde wol :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Adem eens diep in en uit! Vandaag is het dinsdag, succes ermee!
  En zoals wij zeggen: "chapeau" voor de oudste...je moet het maar doen, meer dan 4 uur onderweg naar school!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gelukkig duren de goede en de slechte dagen maar 24 uur...op zijn dialect zei mijn oma dat altijd....waar woord...fijn dat het voor jou vandaag dinsdag is

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje, via Utrecht naar Rotterdam vanuit Zeeland... verschrikkelijk! Kan me goed voorstellen hoe gefrustreerd je dan bent! En aan de andere kant dan positieve berichten van dochterlief, fijn! Hopelijk gaat het met je administratie nog goedkomen en valt het mee met Ali's rug... Ik hoop dat deze dinsdag wat fijner verliep en je veel kopen klanten in je winkeltje hebt gehad. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...