Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 11 januari 2017

Koud

Volgende week wordt het (lekker) weer koud! Winter in de winter 😉.
Van mij mag het wel even. Als het dan tóch januari is...
Ik breide voor Miriam nog snel een vrolijke kol. Op naalden 10 is dat snel gebeurd en een beetje kleur kan dat bleke gezichtje wel gebruiken na weken van hoesten, ziek-zijn en gebrek aan een zonnetje.


Ik nam 4 bolletjes dik verloopgaren en breide weer net als bij deze kol. Nu dus op naalden 10 en ik zette 32 steken op. De kol werd ca 160 x 22 cm.


Het garen is Hamburg van Annell. Ik nam 2 bolletjes 5038 (blauwgroentinten), een bolletje 5023 en eentje 5001 (de kleuren en meer info over dit garen vind je hier). 
50% wol, 50% acryl - 3,90 per bol.
Ik breide streepjes (2 nld blauw, 2 nld andere kleur) tot ik beide bolletjes bijna had opgebreid. Daarna nam ik het 2e bolletje blauw en het overgebleven kleurtje en breide 4 om 4 naalden.Doos de "scheve" streepjes kun je toch tricot breien zonder dat het gaat krullen. Handig! 😀.
Toen alles op was maasde ik de kol bij elkaar en we zijn klaar voor de kou van volgende week!

En wat mij ook opviel vandaag: ik kon om kwart voor 5 gewoon foto's buiten nemen. Yes! Op deze zonnige middag merkten we dat de dagen écht weer gaan lengen.


Wil je ook nog zo'n warme, vrolijke kol breien? Bestel dan dit pakketje bij ons! (op = op).
4 x 3,90 plus 3,95 verzendkosten: € 19,55
Bestellen kun je door te mailen naar jaffari @ zeelandnet.nl of even te bellen.
6 opmerkingen:

 1. Mooi Jeanet. Ik heb vorig jaar de col van jouw voorbeeld gebreid. Deze is ook erg leuk met dat dikkere garen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap hoor! Ze ziet inderdaad nog wel wit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is echt supervrolijk, en past helemaal bij deze over het algemeen toch wat sombere tijd van het jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer heel mooi geworden, staat haar super!! Vraagje: Hoe lang en breed is deze kol?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...