Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


donderdag 12 januari 2017

Workshops

Op veler verzoek hebben we weer een tweetal workshops ingepland voor de komende weken.
Door het familie-bezoek (3 zussen van Ali die hier 9 weken logeerden) kwam het er niet van om het eerder te plannen, maar nu zijn de data vastgezet!
Hier komen ze:

Op zaterdag 28 januari : Breien met de Rondbreinaald
van 13.30 - 15.30 uur.
Je ziet en leest het steeds vaker: breien met een rondbreinaald. Veel traditionele breisters vinden het lastig, maar heb je deze techniek eenmaal onder de knie na deze workshop, dan gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open.
We maken dit keer niet echt een projectje of werkstuk maar leren de "ins and outs" van het breien op de rondbreinaald: continentaal breien, in het rond en plat. We doen dat aan de hand van het Slangenpatroon van de Arnemuidse visserstrui. Altijd al willen weten hoe je nou écht goed met een rondbreinaald kan breien, dan is dit een workshop voor jou! 
Vaardigheden om mee te kunnen doen: steken opzetten, recht en averecht breien.

Kosten: € 25,00 - Wij zorgen voor garen, patroon én rondbreinaald. Uiteraard ook voor de koffie, thee en wat lekkers.
NB: Deze workshop is al helemaal volgeboekt!


Image result for knitting on circular needles

Image result for knitting needles knitpro circular

De volgende workshop staat gepland op zaterdag 11 februari: Fair Isle
Van 13.30 - 15.30 uur.
Hoe brei je die mooie patronen met 2 kleuren?  De kunst is om de draden aan de achterzijde zo mee te nemen dat het niet gaat trekken of lussen. 
Om dit te oefenen gaan we een sleutelhoesje maken met een schortenbont-motiefje in verschillende kleuren. We breien in het rond, dus je moet wat ervaring hebben in het breien met sokkennaalden. Ervaring met continentaal breien is handig, niet persé een vereiste (dat leren we!)


De kosten zijn € 20,00. Wij zorgen voor de verschillende kleurtjes garen (ruim voldoende voor het maken van het hoesje), neem je zelf je sokkennaalden (2½ of 3) mee? Deze zijn evt. ook in de winkel te koop. 
Uiteraard krijg je het patroon na afloop mee en is er weer koffie, thee en lekkers.

Afbeeldingsresultaat voor blij dat ik brei workshop fair isle

Als je het Fair Isle breien onder de knie hebt worden deze Zeeuwse Sokken een fluitje van de cent! Ze blijven razend populair (en komen goed van pas in de komende weken!). 

Beide workshop worden weer gegeven door Ans. Wil je meedoen met een van deze workshops? Meld je dan aan via mail of bel 0118-602300.
Wacht niet te lang, de workshops zitten altijd erg snel vol!

2 opmerkingen:

 1. Zojuist ook begonnen met breien: ook super leuk! Wat zijn de Zeeuwse sokken echt prachtig! Zoiets wil ik ook kunnen! Zojuist een muts met rondbreinaald gemaakt: werkt super! Dus het eerste begin is er ;-)

  Fijne en gezellige workshop dagen!

  Groetjes Marijke
  zusjeknus.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zou ik er graag bijzijn. Breien met rondbreinaalden...maar jammer genoeg ligt Arnemuiden niet om de hoek. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...