Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 25 januari 2017

Behaaglijk

Mensen, wat is het toch koud! Misschien ligt het wel aan mij - vast - dat ik het idee heb dat het nu kouder is/voelt dan met een zonnetje en 5 graden vorst. En nu ik op de respectabele leeftijd van 49 ben mag ik ook al een beetje klagen over tocht en een koude nek en zo, toch? 😊
Hoor mij, ik heb het altijd warm! Maar soms heb ik zo behoefte aan behaaglijkheid. Een dekentje op de bank, een sjaaltje in mijn nek, warme sokken....

Dit garen moet je beslist eens proberen! Deze 100% merino is dun maar warm, behaaglijk, superzacht en geschikt voor haken of kantbreien. Geen zware sjaals maar luchtige warmte, comfortabel en soepel. Met ook nog eens heel veel meters op een streng - wat willen we nog meer...?

Scialle Chiara

Afbeeldingsresultaat voor borgo de pazzi lace

Deze mooie sjaal/omslagdoek is gebreid van 2 strengen van 100 gram. Op 1 streng zit maar liefst 750 meter. (€17,50 per streng van 100 gram, 100% merino). Je ontvangt het Nederlandse patroon bij een bestelling

Omdat er zoveel meters op een strengetje zitten kun je er ook prima mee haken. Zo zou je prima de Fallen Leaves van Wieke van Keulen kunnen haken. Voor een sjaaltje zonder franjes heb je aan één streng genoeg. Wil je het patroon breder maken tot een omslagdoek, dan heb je 2 strengen nodig.Het patroon is te koop via Wieke's website (uitgebreid patroon in het Nederlands), maar ook in onze winkel. 
Dit zijn de kleuren Lace die ik op voorraad heb:Bestellen mag altijd 😉, graag zelfs!
2 strengen kunnen nog in een envelop verzonden worden.

3 opmerkingen:

  1. Wat is merino toch prachtig hè, in welke dikte je het ook koopt. Mooie bedels (kralen?) hangen ook aan de gebreide omslagdoek. Liefde!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach dech zapiera! Slicznie ! Pozdrawiam cieplutko i życzę samych pięknych pomysłów:) <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. kom je naar de knit en knot? Ik wil nog eigelijk droomzijde en dit garen zou ik ook eens willen voelen...........

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...