Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 26 januari 2017

Logeetje

Afbeeldingsresultaat voor walcheren landschap

Zeeland is voor mij uiteraard het centrum van de wereld, geweldige plek om te wonen.
Een beetje stamboom-onderzoek leert dat mijn wortels hier al lang liggen en na wat omzwervingen op deze aardbol (duh! ik ben echt wel voor langere tijd de provincie uit geweest hoor!) besloot ik jaren geleden dat dit wel mijn plekjie was.
Maar...... voor veel mensen is dit natuurlijk een uithoek. Je valt hier bijna van het land af (wat mij een fijn gevoel geeft: hier houdt het land-met-al-zijn-beslommeringen gewoon even op) en even langs Arnemuiden is voor veel lezers een hele onderneming. (maar we hebben gelukkig altijd nog de post die heel aardig dagelijks pakjes van de ene uithoek naar de andere uithoek van Nederland weet te brengen!)

In zo'n rustige week als deze vraag ik me ook wel eens af of dit vol te houden is, zo'n winkel in een klein dorp. Maar dan prijs ik me weer met het internet daardoor ik iedereen op de hoogte kan houden van alle creatieve ideeën die borrelen bij mij of anderen. Zo kreeg ik deze week een logeetje van Jellina. Deze super-creatieveling woont namelijk aardig in de buurt (yes!) en zo mag er wel eens een mooi projectje bij ons logeren.

Foto

Deze prachtige sjaal is de nieuwste creatie van Jellina met de naam Nikita. Deze sjaal/omslagdoek is gehaakt van de Fresco, een combi van linnen met viscose (weer van Borgo de' Pazzi) waar ik eerder over blogde. Er zitten veel meters op een bolletje dus haakte Jellina uit 200 gram deze omslagdoek met een spanbreedte van ca 190 cm. (2 x € 8,75)

Foto

Deze blauwe kleur is perfect voor het voorjaar, zéker nu (jeans)blauw een belangrijke kleur gaat worden in de lentemode. 
De beschrijving van het patroon vind je weer bij Jellina, het garen bestel je natuurlijk bij ons! 😊
Hou je meer van wol? Dan is het Lace-garen waar ik gisteren over blogde een perfect alternatief.
Dankjewel Jellina, voor dit leuke idee - en voor het logeetje!


3 opmerkingen:

  1. Je bent een bofkont met zo'n logé :-) Dat is wel super deze omslagdoek uit 2 bollen. 'Gelukkig' woont mijn zus tegenwoordig in Middelburg en kom ik nu langs jullie zo af en toe. Ik vroeg me af of je ook binnenkort nog een haakbijeenkomst hebt voor de Haakaton van Dendennis?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag gedaan hoor! Heb er nu even meer gehaakt dan ik kan dragen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohhhh.. wat istie mooi!! Hmmmmm... tijd voor een nieuw haakwerkje?

    BeantwoordenVerwijderen