Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 6 januari 2017

Hygge

Scheepjes komt in februari met een hele originele Crochet A-Long met de naam Hygge (Je schijnt het uit te spreken als Hoe-ga, het is Deens voor gezelligheid).
Deze CAL is bedacht door Kirsten Ballering van Haak Maar Raak.
Het wordt een prachtige shawl waarbij verschillende technieken en steken worden gecombineerd, o.a. haken en borduren (ik ben nu al fan!) De basis van deze shawl is Stone Washed en dit wordt gecombineerd met Catona.



Je kunt de patronen straks vinden via Scheepjes.com of via de Facebookgroep.

De Scheepjes CAL 2017 start op woensdag 15 februari en zal 13 weken duren met  een optionele 14e week aan het einde. Nieuwe patronen worden op woensdagmiddag gepubliceerd. Ook worden er weer instructie video’s gemaakt door blogster Esther van It’s all in a Nutshell. Met deze video’s kan iedereen meedoen aan deze CAL. Zelfs als je nog nooit gehaakt hebt.


De shawl krijgt een lengte van ongeveer 1.80m afhankelijk van hoe los of hoe vast je haakt. De breedte wordt 36 cm. Naar schatting heb je er wekelijks 5 tot 6 uur werk aan. Aangeraden wordt te haken met een 4.5 mm haaknaald, maar dit is persoonlijk. Door het maken van een proeflapje kom je er achter welke maat haaknaald je nodig hebt. Het wordt aangeraden om de shawl een voering te geven. Om dit mogelijk te maken is er een optionele week 14, waarin instructies voor de voering worden gegeven. Er zit geen voering in de kit, dus je kan een stofje naar keuze gebruiken.

Uiteraard komen er ook weer pakketten voor deze CAL, in 3 prachtige kleurencombi's: Rainbow, Jewel, Pastel. De pakketten kosten € 48,20.
De volledige inhoud van het pakket is:


  • 10 bollen Scheepjes Stone Washed (78% katoen, 22% acryl)
  • 11 bollen Scheepjes Catona 25 gram (100% katoen gemerceriseerd)
  • 1 postcard
  • 1 flyer
  • 1 Organza zakje met luxe accessoires:
  • 1 Hygge knoop
  • 1 zilverkleurige Eland bedel
  • 1 stekenmarkeerder in de vorm van een hartje
  • 1 borduurnaald
  • 2 houten ijskristallen




Rainbow:
sheepjes-cal-2017-rainbow-hygge



Jewel:
scheepjes-cal-2017-Hygge_CAL_jewel_300dpi



Pastel:
scheepjes-cal-2017-Hygge_CAL_Pastel_300dpi



NB. Ondertussen is er ook een 4e kleurencombinatie bijgekomen, nl. Danish Mermaid.




Wil je meedoen en een pakket reserveren ? (leverbaar vanaf begin februari), door de grote belangstelling is de levertijd nu uitgelopen tot 23 februari voor nieuwe bestellingen. Dat kan bij ons per mail of telefonisch (0118-602300). Kies je favoriete kleurencombinatie en haak gezellig mee!



20 opmerkingen:

  1. misschien???komt er een breiversie?????of?????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Nog even wachten. Ik ga denk wel mee doen. De regenboog variant ziet er erg mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hrb5 net de pastel variant gereserveerd. Heb er zin in .wert je toevallig met welje naald dikte ze haken. Liefs katja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In principe 4,5. (viereneenhalf) Maar hangt natuurlijk ook af van hoe je haakt.

      Verwijderen
  4. De close-ups zien er leuk uit. Toch zou ik graag eerst de hele sjaal zien voor ik besluit of ik dit pakket wil kopen. Er komen in dezee tijd meer leuke CALs en haakprojecten aan. En aan alles meedoen is niet mogelijk.
    De kleurcombinaties zijn in ieder geval mooi.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je erop Googlet kom je meer foto's tegen, ik heb alle drie de sjaals nu in hun geheel gezien.

      Verwijderen
  5. Wat is hij mooi he ;). Ik hoop dat iedereen er veel haak- en borduurplezier aan gaat beleven! Ik vond het ontwerpen hiervan al een leuke uitdaging en met de video's van Esther gaat het voor iedereen die net zoals ik eerst niet kon borduren helemaal goedkomen. Hoop jullie terug te zien in de groepen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. oh dit ziet er wel heel gaaf uit. Nu twijfelen of ik me over m'n grijs-aversie kan heen zetten...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt toch gewoon een andere kleur nemen

      Verwijderen
    2. Dat is het voordeel van deze CAL, de patronen komen openbaar online (in de FB groep) Dus je kunt zelf garen en kleuren kiezen.

      Verwijderen
  7. het klinkt en ziet er prachtig uit....maar ik ben geen fan van scheepjes garen..... er komt vast nog wel iets anders leuks voorbij

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Echt héél leuk! Een vraagje Jeanet..ik heb ooit een kussen gehaakt met oa stonewashed. Maar...in gebruik wordt het garen wel flink pluizig..ik zou dat voor een sjaal heel jammer vinden. Wat is jouw ervaring daarmee? Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het hoort een beetje bij het garen, maar zeker niet te los haken. Pluis ontstaat door wrijving en als je (te) los haakt of breit heb je dit meer.
      (ik heb ook nog wel een alternatief hoor, mail dan maar even).

      Verwijderen
  9. Ik kijk er misschien over heen, maar wat is de lengte en breedte van de sjaal. Hij lijkt me erg mooi��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, je kijkt er niet overheen - nog niet alle details zijn bekend gemaakt :-)

      Verwijderen
    2. Op de site van Scheepjes inmiddels meer info gezien

      Verwijderen
  10. Hij ziet er prachtig uit. Helaas te duur voor mij met het originele garen. Misschien ga ik eens kijken of ik het met ander garen goedkoper kan doen. Ik heb nog wel wat liggen van de stonewashed misschien kan ik daar wat mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Van de week was ik bezig met het Tunisian Adventure van Wieke en ik dacht toen dat het leuk was om er op te borduren. En nu zie ik deze CAL. Geweldig! Daar ga ik aan meedoen. Dank je wel Jeanet voor de tip!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik krijg nu al vragen binnen of ik er een voor ze wilt haken. Krijg het druk de komende tijd.

    BeantwoordenVerwijderen