Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


donderdag 28 juli 2016

Kwasten en Franjes

Het duurt soms even - een jaartje of 18 - maar soms lukt het! Ook vandaag had ik weer mijn vrije middag. Min of meer, ongeveer, een beetje.... ik kan het ook moeilijk loslaten (zegt weer wat over mij natuurlijk) dus bleef ik aan het begin van de middag nog een beetje in de buurt. Voor noodgevallen, zeg maar. Ik weet het - 't slaat nergens op! Dus ging ik halverwege de middag er écht even uit. Jullie zullen wel denken - die is gek. Maar even op pad is voor mij helemaal niet vanzelfsprekend. Kleine zelfstandigen zoals wij komen soms de deur niet uit - altijd gebonden aan de toko. Samen weg is nóg veel lastiger :-)


Dus reden we over Walcheren naar Molenaar Brasser in Biggerkerke om lekkere brood- en cakemixen. We konden uiteraard de verleiding niet weerstaan en namen een behoorlijke heoveelheid mee, héérlijk.


Nu we tóch op weg waren deden we er een rondje Walcheren bij. Alsof we ook op vakantie waren, want ons eiland zit aardig vol deze weken. Overigens merkten we niet op de binnenwegen of aan de dijk van Westkapelle, maar wél op de terugweg toen we de stoet toeristen uit Middelburg stapvoets zagen rijden om de stad weer uit te komen. 
En we realiseerden ons nog maar even: wij mogen hier wónen en dagelijks genieten van zee, zon, wind, dijk en duin. 

Om in de vakantie-sferen te blijven: (overigens moet ik morgen natuurlijk gewoon weer hard aan de slag) aan een béétje vakantie-tas zitten tegenwoordig veel franjes en kwastjes. Kijk en geniet- hier komt wat inspiratie. Vaak alleen een foto (zonder patroon) maar met goed kijken kom je al een heel eind!

Bo-M:

Tas van het merk Bo-M, 6 Granny Squares, wat extra randjes en véél franjes!

bolsa tejida

Simpel opgepimpt: kwastjes en een bandjes rond een bestaande tas:

Straw bag Ibiza with Tassel

En een pompom en/of kwastje aan je rugzak maakt 'm wel extra leuk:

Yarn keychain/ POM POM tassels crochet keychain/ Bag charm with cowrie seashell. $7.00, via Etsy.:

Het patroon van deze Boho-franjesjaal vind je hier
(haha, de vraag of het handig is.....?)

Boho Tassel Crochet Bag Pattern

Hoe je dit leren tasje met haakwerk én kwastjes maakt zie je hier

Doily flap on leather clutch bag :)

Met hele kleine pompoms en een kwastje maak je je saaie tas tot een échte vakantietas!

Pom pom bag charms PearlandShineJewelry:

Hier word je toch vrolijk van?
(ook erg leuk om met kinderen te doen!)

Pom poms have become one of the most used items in crafts and DIY projects over the last few years. It’s probably because they’re so adorable and make really fun additions to just about anything. I’ll admit, I kind of …:

Deze leuke tas is van Handwerkjuffie


 Zo maak je "dubbele" franjes:

How to make fringe ~ single, double, & triple knot . . . . ღTrish W ~ http://www.pinterest.com/trishw/ . . . . #crochet:

En bij DMC zie je hoe je deze prachtige kwastjes maakt.

How To: Make Color-bombed Insanely Cool DIY Tassel Keychains:
Kwastjes van restjes stof:

Shabby Fabric Tassels (or Pom-poms):

Of van alle verschillende restjes en bandjes die je nog hebt liggen....


of deze: dip and dye!

Cathy of California - lovely deep blue tassels:

Oké - ik ga al stoppen..... alleen deze nog :-)

Crochet Inspiration: Granny squares look so cute in a little dream catcher!:

4 opmerkingen:

 1. Goed dat jullie er samen even lekker op uit zijn getrokken. Genieten van de mooie omgeving waarin jullie wonen.
  Wat een verzameling kwastjes. Het is een flink klusjes om ze te maken, maar je pimp er tassen en omslagdoeken snel mee op.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuke ideetjes allemaal ik ga er vast een paar maken erg leul !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah Janet! Heerlijk van dat middagje uit! Het is je zo gegund! Ik geniet als altijd met je mee. Mooie foto's van het Zeeuwse land ook :)
  lieve groeten uit zonnig en dan weer herfstig Oslo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet nou toch even van je vrije middag en probeer alles los te laten! Jullie eiland is zo mooi en ontspannend vind ik, je kan er lekker uitwaaien, heerlijk. Hele mooie en leuke franjes en kwastjes-ideetjes vond je voor ons!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...